Prepustila svoj Ured Milanoviću / Komunikologinja o oproštaju Kolinde Grabar-Kitarović: 'Bila je emotivna, nije joj bilo lako'

'Svako dobro, javi se', kazala je Grabar-Kitarović Milanoviću na odlasku

18.2.2020.
20:30
VOYO logo

Iako je svim silama i žestokom kampanjom željela ostati ondje raditi Kolinda Grabar-Kitarović svoj je Ured na Pantovčaku nakon izbora ipak danas morala prepustiti novom predsjedniku Republike.

Kao da između njih nikad nisu pale teške riječi i optužbe, srdačno i pomirljivo pali su čestitarski poljupci, polusatna primopredaja odaja u četiri oka, a prije posljednjeg pogleda na dvore kojima je službeno domaćica do ponoći i buket cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Igrala na sigurno: Bivša predsjednica se u jednostavnoj crnoj haljini oprostila od Pantovčaka

Image

Igrala na sigurno: Bivša predsjednica se u jednostavnoj crnoj haljini oprostila od Pantovčaka

Jasno se dalo iščitati da je oproštaj doživjela prilično emotivno.

"Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekpresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj. Da je bila emotivna mogli smo vidjeti prilikom dolaska, zasigurno joj nisu bili laki trenuci", pojasnila je komunikacijska stručnjakinja Ana Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj poseban dan Grabar-Kitarović željela je zablistati.

"Išli smo u akromatski niz i ja sam napravio devet skica i odabrana je u konačnici ova skica. Bilo je devet varijanti na temu i odabrana je ova bila", rekao je dizajner modne kuće TRUE designed Dalibor Betti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je prvo prišao Kolindi Grabar-Kitarović

"Haljina je od viskoze i poliamida. Poliamid je ubačen zato da se ne gužva jer uvijek kad radim haljine za nekakve važne događaje, pogotovo kad se dolazi autom, važno je da osoba koja dolazi nije izgužvana", kazao je Betti.

Prva osoba kojoj je novoizabrani predsjednik Milanović prišao bila je upravo ona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla bih da je odnos sada već aktualnog predsjednika doživio jednu evoluciju. Sjećamo se kako je bilo na početku njihove suradnje. Zapravo bilo je odbijanje suradnje. Na simboličkoj razini od strane predsjednika i odbijanje rukovanja", kazala je Šimunović.

Ni nakon pet godina uz najmoćniju ženu države Jakovu nije bilo dovoljno da pohvata sve vezano za protokol pa ga je u jednom trenutku predsjednica na odlasku morala malo i pogurati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je izbrisana i Facebook stranica naziva "Jakove izdrži" koja je šalama obilježila mandat bivše predsjednice. 

A onda je došao trenutak razgovora nasamo. Prvo malo nesigurnosti oko toga tko će gdje sjesti. Kad je situacija pomalo nelagodna onda se priča o čemu drugom nego o vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica na odlasku s pjesmom je dočekana i s pjesmom i cvijećem ispraćena. 

"Svako dobro, javi se", kazala je Grabar-Kitarović Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A novi predsjednik kao da joj s vrata Pantovčaka, slično onomu kad iz kuće odlaze gosti, želio reći "hvala što ste došli i nemojte što zamjeriti". 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo