nisu je obavijestili / Konačna pobjeda Čavajde! Inspekcija potvrdila: Sv. Duh prekršio zakon, prijeti im kazna

Image
Foto: RTL

Za ove prekršaje Zakon predviđa kaznu od 10.000 do 50.000 kuna za ustanovu te 5000-10.000 za odgovornu osobu

1.6.2022.
21:55
RTL
VOYO logo

Zdravstvena inspekcija koja danima češlja KB Sveti Duh donijela je konačnu ocjenu da su bolnica i ravnateljica prekršili zakon u slučaju Mirele Čavajde. Tako im prijeti podizanje optužnice jer se nije poštivao Zakon o pravima pacijenta, a to bi značilo kaznu od 5000 do 50.000 kuna.

U KB Sveti Duh stigla je obavijest zdravstvene inspekcije da se "protiv počinitelja prekršaja namjerava podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja Zakona o zaštiti prava pacijenata", prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom se dokumentu objašnjava da je zdravstveno-inspekcijskim nadzorom od 9. i 10. svibnja utvrđeno da je prvostupanjska komisija bolnice (3. svibnja) na zahtjev pacijentice za prekid trudnoće donijela odluku, ali joj ona nije dostavljena.

Ista ta prvostupanjska komisija 5. svibnja donijela je odluku o kojoj pacijentica nije u cijelosti obaviještena, tj. da se ima pravo obratiti drugostupanjskoj komisiji KBC-a Zagreb. Inspektori kažu da je to suprotno Zakonu o pravima pacijenta kojim je propisano da "pacijenti imaju pravo na potpunu obaviještenost o tijeku postupanja prilikom pružanja zdravstvene zaštite". Za sve te prekršaje Zakon predviđa kaznu od 10.000 do 50.000 kuna za ustanovu, tj. KB Sveti Duh, te 5000-10.000 za odgovornu osobu, ravnateljicu Ana-Mariju Šimundić, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo