bez obzira na migracije / Konačno maknuta bodljikava žica između Slovenije i Hrvatske! Golob: 'Ne služi ničemu'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Žica je maknuta unatoč izvješćima granične policije koja govore da je nezakonitih prijelaza granice opet sve više...

15.6.2022.
22:06
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski premijer Robert Golob rekao je u srijedu da je njegova vlada odlučna u namjeri da ukloni  protumigrantske prepreke s granice prema Hrvatskoj koje su po njegovim riječima nehumane i ne služe svrsi zbog koje su postavljene.

"Ustrajemo u najavi da ćemo ih ukloniti. Policija radi operativni plan za skidanje ograde i žice kojim će se odrediti gdje ćemo s time najprije početi i kad će konačno biti skinuta", kazao je Golob nakon sjednice vlade, odgovarajući na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena izvješća  granične policije govore da je nezakonitih prijelaza granice opet sve više i da migracijski pritisak zadnjih mjeseci raste, no Golob je na pitanje treba li zato plan o skidanju ograde odgoditi kazao da ne jer upravo porast nezakonitih prijelaza potvrđuje da takve prepreke "ne služe svrsi zbog kojih su postavljene", a uz to je takav način zaprečavanja nehuman i opasan.

"U azilnim centrima i domovima za migrante imamo sada vrlo lošu situaciju jer se prijašnja vlada tim problemom nije htjela baviti", kazao je Golob, uz obrazloženje da su centri pretrpani, kako zbog ilegalnih migranata koje policija uhvati prilikom prelaza južne granice, a isto tako zbog izbjeglica iz Ukrajine zbog predugih birokratskih postupaka kojima su potonji izloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golob je kazao da njegova vlada zato priprema organizacijske i druge promjene kako bi poboljšala tu situaciju s migrantima i izbjeglicama i učinila je humanijom. Po njegovim riječima izbjeglice iz Ukrajine  sada moraju čekati i po dva do tri mjeseca da dobiju odluku o svom statusu, što je uvjet da dobiju zakonska prava koja su im dana u mandatu prijašnje vlade Janeza Janše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo