uljanik dao 10 milijuna kuna / Končarevi odvjetnici za RTL: 'U Adriadiesel nije ušao nikakav novac s osnova pozajmice'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Pozajmica je dana u vrijeme kada Uljanik nije imao za plaće radnicima

31.3.2019.
22:21
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Istraga oko Uljanik iz dana u dan otkriva sve više detalja, a u fokusu su čini se i spisi koji govore o tome da je Uprava Uljanika prije odlučila dati pozajmicu tvrtki Nenada Končara Adriadieselu nego isplatiti plaće vlastitim radnicima. Pozajmica se odnosila na kupovinu kineskih agregata.

"Koliko mi je poznato i o tome se, i to bi vjerojatno bio sastavni dio nekakvih spisa, ukoliko su te informacije točne. Ja se moram tu ograditi, ali ne znam je li to sve točno", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Odvjetnici Nenada Končara, sina Danka Končara tvrde da nema govora o ikakvoj pozajmici. Tvrtka Adriadiesel, objašnjavaju, prošle je godine s Uljanikom potpisala ugovor reguliranju međusobnih odnosa, a u njemu je bilo regulirano kako će se, kada i na koji način vratiti novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se ne radi ni o čemu drugome nego o poslovnom odnosu dvije firme. Dakle nikada nije ušao nikakakav novac u Adridiesel dd. s osnova bilo kakve pozajmice, to su sve bila plaćanja za izradu motora. Budući da je Adriadiesel zakasnio s izvršavanjem jedne ugovorne obveze, Uljanik je u panici zbog svega što se njima događa nama blokirao račun", kazao je Almir Dervišbegović, opunomoćenik društva Adriadiesel dd i Jadranska ulaganja.

Premijer Andrej Plenković danas nije htio o Uljaniku, no zato jest njegov koalicijski partner Milan Bandić.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj vrući krumpir danas je ostao gospodinu Plenkoviću, ja ga razumijem i nije mu lako, ni njemu ni ovoj Vladi, oni moraju donijeti odluku. Ali, vjerujte meni, oni su tu odluku donjeli, to je stečaj, nema drugog izbora."

Prema opoziciji, jedini pravi krivac za propast Uljanika i tegobe njegovih radnika je Vlada.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uljanik svaki dan državu košta 2 milijuna kuna", kazao je Davor Bernardić, šef SDP-a.

Situacija u Uljaniku čini se raskolila je i sindikalce. Iako je sindikat metalaca odlučio prekinuti štrajk čelnici Štrajkaškog odbora, Jadranskog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku najavljuju kako oni neovisno o toj odluci, nastavljaju svoju borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo