Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Prvi u Hrvatskoj

Korčula postaje otočni studentski grad: 'Grad Korčula ostat će zapisan u povijesti'

Suradnja Grada Korčule i dubrovačkog Sveučilišta krenut će u akademskoj godini 2020./2021.

Image
Foto: Miranda Čikotić/Pixsell
Hina/ 7.2.2020. u 19:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja Sporazuma o poslovnoj suradnji, čime će Korčula postati dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskih sveučilišnih studija Nautike, Brodostrojarstva i Poslovne ekonomije - smjer Turizam, kao prvi hrvatski otočni studentski grad, priopćeno je u petak iz Grada Korčule.

Time će Korčula, ističu iz korčulanske gradske uprave, postati ispostava Sveučilišta u Dubrovniku, što je u skladu s razvojnom strategijom Grada te se izvanredno uklapa i u Županijsku razvojnu strategiju 2016.-2020. za postizanje više razine obrazovanja na otocima.

"Nautika, brodostrojarstvo i poslovna ekonomija - smjer turizam komplementarni su razvojnoj strategiji, čime će Grad Korčula učiniti važan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju. Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostat će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranoga hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku", ističu iz Grada Korčule.

Suradnja Grada Korčule i dubrovačkog Sveučilišta krenut će u akademskoj godini 2020./2021., a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve potrebno za kvalitetno i na razini zadatka izvođenje dislociranih studijskih programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

VEZANE VIJESTI

Administrativna, stručna te financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku Gradu Korčuli olakšat će protokolarneorganizacijske procedure oko samog pokretanja studija.

Upravo se čita

Image
peti dan reforme smeća

FOTO Inspekcija RTL.hr-a: Smeće u plavim vrećicama ne baca skoro nitko. Teško ih je i kupiti, jedva smo ih našli

Iz Grada Korčule ističu da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u Staroj školi na Dominču, nakon dobivanja potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

Hina/ 7.2.2020. u 19:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
243 osobe pod povećalom

Božinović za RTL o velikoj istrazi USKOK-a: 'Ljudi su se organizirali da plate za izrugivanje zakona'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba