zamjenik gradonačelnika / Korlaet: Od 1. listopada kreće novi model skupljanja otpada, neće sve ići glatko i jednostavno

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Istaknuo je kako će uskoro biti na četiri lokacije u Zagrebu postavljeni prvi tipizirani nadzemni boksevi, ali i da je grad naručio 50 podzemnih spremnika

12.8.2022.
15:32
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet izjavio je danas kako se radi na uvođenju i osiguravanju infrastrukture za provedbu novog načina sakupljanja i naplate komunalnog otpada, istaknuvši da će do 1. listopada biti postavljena glavnina infrastrukture. 

"Implementacija kreće od 1.10. kao što smo obećali, u procesu su razni vidovi bavljenja problemom", rekao je Korlaet odgovarajući na pitanja novinara kako napreduje priprema za provedbu nove odluke o sakupljanju i naplati komunalnog otpada u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako će uskoro biti na četiri lokacije u Zagrebu postavljeni prvi tipizirani nadzemni boksevi, ali i da je grad naručio 50 podzemnih spremnika koji će se sukcesivno ugrađivati od početka implementacije odluke 1. listopada u uži centar grada.

"Sigurno da to sve neće biti glatko i jednostavno, ali u suradnji s građanima mislim da će ovu tranziciju uspješno provesti", rekao je Korlaet dodavši da će glavnina infrastrukture biti postavljena do prvog dana listopada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje kakvo je stanje u gradskim vrtićima nakon provedenog žalbenog roka, Korlaet je istaknuo kako i dalje nema dovoljno mjesta za svu djecu čiji su roditelji zatražili upis u gradske vrtiće, ali da je taj broj ipak smanjen. 

"U dogovoru s ravnateljima i ravnateljicama dječjih vrtića, jedan broj djece je ipak naknadno upisan u vrtiće", rekao je Korlaet i dodao da se ove godine na kraju oko 800 do 900 djece neće moći upisati u gradske vrtiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo veliki porast broja jasličke djece, tu naprosto nemamo dovoljno kapaciteta. Dajemo sve od sebe da to kompenziramo srednjoročnim i dugoročnim projektima", istaknuo je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo