BOLESNO TROJE DJECE / Korona na dječjem odjelu splitske bolnice, zaražen i kapelan: 'Testirat ćemo sve djelatnike'

Ulazak virusa i na druge bolničke odjele, nemoguće je spriječiti - tvrdi vodeći splitski infektolog

30.8.2020.
18:27
VOYO logo

Troje djece koji se liječe na hematoonkologiji u Splitu, a zaraženi su Covidom-19 dobrog su općeg stanja - potvrdili su u bolnici. Da je virus ušao među najosjetljiviju populaciju, otkrio je bris koji se uzima prilikom prijema.

"Bolesno je troje djece, troje njihovih roditelja, četiri medicinske sestre, dvije zaposlenice hematoonkologije i dvije iz bliskog kontakta, jedan terapeut i jedna osoba koja je dolazila na hematoonkologiju", kazao je v.d predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split Veselin Škrabić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testirat će sve djelatnike Klinike za dječje bolesti

Testiranja se nastavljaju na cijelom Dječjem odjelu.

"U sljedećih 48 sati svi djelatnici Klinike za dječje bolesti će biti testirani na Covid, do sad smo napravili otprilike nešto manje od 60 testova", kazao je Škrabić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među zaraženima je navodno i bolnički kapelan, a svi koji stižu u splitsku bolnicu svjesni su rizika. 

"Strah me je jer spadam u najrizičniju skupinu, ali što se mora, mora, moramo naučiti s njom živjeti. Nema nam druge", kazala je Splićanka Ani.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće je spriječiti ulazak virusa

Covid pozitivni štićenici iz Doma za starije i dalje pristižu u bolnicu, do sada ih je hospitalizirano 19. Ulazak virusa i na druge bolničke odjele, nemoguće je spriječiti - tvrdi vodeći splitski infektolog.

"Ako ništa drugo, možete primiti bolesnika kojem je test negativan a za nekoliko dana postane pozitivan. Onda rizik od ovakvih situacija postaje sve veći i veći", kazao je predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split Ivo Ivić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među oboljelima i djelatnica kabineta župana

Među 99 novooboljelih je i djelatnica kabineta splitsko-dalmatinskog župana. 

"Epidemiolozi su ti koji nakon analize kontakata upućuju ljude da li ići u samoizolaciju i da li se testirati. Jedan dio djelatnika Županije će biti testiran, oni su već u samoizolaciji, a među njima je župan na vlastitu inicijativu", kazao je načelnik Stožera za civilnu zaštitu Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nacionalnom stožeru krenula je i inicijativa za otvaranje teretana i fitness centara, a odluka bi već mogla biti poznata sutra. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo