Državni tajnik za turizam: / 'Koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na turizam, pojavio se izvan glavne sezone'

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Postoji određena briga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti, ističe Matušić

26.2.2020.
12:50
Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Državni tajnik za turizam Frano Matušić je rekao kako vjeruje da koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na turizam, s obzirom da se pojavio izvan glavne sezone.

Vjerujemo da neće imati snažniji utjecaj jer se pojavio u zimskomrazdoblju koje nije tako intenzivno za turizam, rekao je Matušić novinarima na ulasku u Banske dvore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje boji li se za predsezonu s obzirom da tijekom nje u Hrvatsku dolazi dosta turista iz Italije, odgovorio je kako sigurno postojiodređenabriga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti. 

Dodao je kako vjeruje da neće biti potrebo zatvarati granice te da će se problem moći riješiti pojačanom kontrolom ulazaka i izlazaka iz Hrvatske, pogotovo putnika koji dolaze iz regija zahvaćenim koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je pak kako zasad nema podataka o tome da se hrvatski radnici koji rade u Italiji u većoj mjeri vraćaju kući, ali da će se tome posvetiti pažnja bude li potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo