'Katolici su najprogonjeniji na svijetu' / Košić nakon požara katedrale Notre-Dame pita se nestaje li kršćanstvo u Europi: 'Nalazimo se u ratu!'

Image
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL, AP Images

Bez katoličanstva nema Europe ni Hrvatske, kazao je jučer sisački biskup Vlado Košić

19.4.2019.
8:20
Nikola Čutuk/PIXSELL, AP Images
VOYO logo

Sisački biskup Vlado Košić jučer na misi u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku nedavni požar u pariškoj katedrali Notre-Dame povezao je s pitanjem nestaje li kršćanstvo u Europi. 

"Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti", kazao je Košić u homiliji pred šezdesetak svećenika, piše IKA.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?"

"Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim, možemo slobodno reći: zlim silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice, u toj borbi smo na prvoj crti", kazao je biskup Košić. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, francuske vlasti zasad požar u katedrali Notre-Dame tretiraju kao slučajan, a iz policijskih izvora može se čuti kako je moguće da je vatru pokrenuo kvar na električnim instalacijama, iako se još ne odbacuje niti mogućnost paleža.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo