VELIKI TERET NA LEĐIMA / Kosor: Kako Čaćić misli 'drmati' državom?

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor večeras je u Sisku na središnjem skupu HDZ-a za VI. izbornu jedinicu pozvala birače da glasuju za HDZ kako se ne bi zaustavila borba protiv korupcije.

25.11.2011.
23:52
PIXSELL
VOYO logo

Još uvijek aktualna premijerka Jadranka Kosor u Sisku je na središnjem skupu HDZ-a za VI. izbornu zonu pozvala birače da glasuju za HDZ kako ne bi prestala borba protiv korupcije.

"Dok je nas, mi ćemo podupirati neovisne institucije da se ta borba protiv korupcije rasplamsa i da dođe do Sisačko-moslavačke županije da vidimo kakve su se svadbe financirale iz proračuna i slično", rekla je Kosor na skupu na sisačkoj Glavnoj tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako svaki državni dužnosnik mora ' na sunce' pokazati svu svoju imovinu. "Sve na sunce. Nama to nije problem, ali se Kukuriku koaliciji to nešto neće", rekla je predsjednica HDZ-a te ustvrdila da bi Kukuriku koalicija dolaskom na vlast zaustavila borbu protiv korupcije.

Govoreći o borbi za gospodarski oporavak, Kosor je istaknula kako je BDP u trećem tromjesečju porastao za 0,6 posto što pokazuje kako je Hrvatska "isplivala na površinu". Također, dodala je, za sedam posto porastao je izvoz, raste potrošnja na malo, bila je odlična turistička sezona, u prvih šest mjeseci za devet posto porastao je broj obrtnika u odnosu na prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kažemo ne treba nam MMF, ulagat ćemo u mlade i poticati ćemo gospodarstvenike da ih zapošljavaju", poručila je Kosor.

U svom je govoru predsjednica HDZ-a istaknula da je doprinos Siska obrani Hrvatske nemjerljiv te je podsjetila da je SDP, kada je došao na vlast, smanjio prava braniteljima te rodiljske naknade i doplatak na djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je naglasila da je HDZ vodio državu u svim teškim trenutcima te da je sada ponovno trenutak, kao i 90-tih, okupljanja svih koji misle i žive za Hrvatsku.

Prvi na stranačkoj listi za VI. izbornu jedinicu Ivan Šuker istaknuo je kako će se HDZ i dalje podupirati rad sisačke željezare te nastavak modernizacije sisačke rafinerije. "Sisačka rafinerija biti će modernizirana i imat ćete čist zrak", poručio je Siščanima. Također, najavio je kako će se nastaviti s izgradnjom autoceste Sisak - Zagreb. Šuker je kazao kako bi ta autocesta iduće godine trebala biti gotova do Lekenika, a u 2012. potpuno dovršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje novinara Kosor je kazala kako daje punu potporu neovisnim državnim i pravosudnim institucijama u rješavanju slučaja dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića te je ustvrdila da predsjednici SDP-a i HNS-a, Zoran Milanović i Radimir Čačić, "žestoko stoje uz svog prijatelja".

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda u srijedu je potvrdilo USKOK-ovu optužnicu protiv Vlahušića i njegova koalicijskog partnera gradskog vijećnika Pere Vićana, koji su osumnjičeni da su u aferi Šipan zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na to kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andro Vlahušić (HNS) posljednji je, 14., na listi Kukuriku koalicije za X. izbornu jedinicu.

Kosor je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da HDZ nije digao sve na noge "ne bi li se varaždinskog gradonačelnika Habuša zamijenilo na listi, ali, dodala je, ostao je drugi kandidat iz HNS-a koji je također pobjegao s mjesta nesreće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitala se kako Čačić "misli 'drmati' hrvatskim gospodarstvom s tolikim teretom na leđima". "Žao mi je, to je osobna nesreća. No, ljudi kojima se dogodi takva nesreća nemaju ambicije 'drmati' cijelom državom", rekla je Kosor ocjenjujući kako je očito da Kukuriku koalicija smatra da trebaju postojati jedni kriteriji za SDP, HNS, HSU i IDS, a drugi za HDZ. "Tako bi u konačnici vodili i državu i to je u konačnici vrlo opasno", istaknula je Kosor.

Upitana je li vlada pronašla rješenje za sisačku Željezaru, odgovorila je da Siščani mogu biti sigurni za svoja radna mjesta i proizvodnju. Dodala je kako se to odnosi i na sisačku rafineriju, ali i CMC Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Siska, predsjednica HDZ-a obišla je Zagreb, Veliku Goricu, Petrinju, Kukuruzare i Hrvatsku Kostajnicu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo