ZA RAZLIKU OD NJE / Kosor: Milanović u Saboru ne radi apsolutno ništa!

Premijerka je ponovo kritizirala Milanovića i optužila ga da u Saboru ne radi apsolutno ništa te nadodala da, dok je ona bila saborska zastupnica, proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru.

16.10.2011.
16:24
VOYO logo

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je na izbornom saboru stranke za 10. izbornu jedinicu u opširnom govoru više puta kritizirala ponašanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

„Čuli smo od šefa Kukuriku koalicije da neće sudjelovati u radu Sabora, ali u protekle 4 godine on nije ni sudjelovao u Saboru, raspravljao je – nula puta, što bi Sinjani rekli 'u ništa'“, rekla je Kosor. Dodala je da je ona, dok je bila saborska zastupnica, bila proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru.

„Kad ja kažem da su zauvijek prošla vremena da neki hrvatski premijer ili premijerka idu u Beograd po mišljenje, onda Milanović kaže da su to nacionalističke izjave. Ništa oni ne razumiju“, kazala je Kosor. Dodala je kako njezina Vlada neće prodavati HEP (Hrvatsku elektroprivredu), za razliku od Milanovića.

Premijerka je odbacila medijske napise da će HDZ povući iz Sabora Zakon o ništetnosti koji se odnosi na hrvatske branitelje za koje se optužnice za ratne zločine došle iz Srbije.

„Nećemo povući taj zakon iz Sabora“, rekla je Kosor obraćajući se nazočnima u Športskom centru Gripe.

Oporbi je zamjerila što, kako je rekla, ne nalazi primjedbe optužnicama iz Srbije koje su rađene na temelju dokumenata bivše JNA i ističe da to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, a protivi se donošenju zakona u Hrvatskoj kojim se želi onemogućiti jurisdikcija druge države, to jest Srbije, nad Hrvatskom.

„Mi smo svoje dobrosusjedstvo dokazali milijardu puta“, kazala je Kosor. Po njenim riječima Hrvatska ima pravo tražiti da se kao „nulto pitanje“ sa Srbijom riješi nepoznanica o nestanku 999 hrvatskih branitelja i civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo