MILANOVIĆ NERADNIK? / Kosor optužila oporbu za nerad u Saboru

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da je vladajuća parlamentarna većina "kompaktna" te je optužila oporbu za opstrukciju i nerad u Saboru.

15.10.2011.
16:30
PIXSELL
VOYO logo

"Što se tiče oporbe tu nema ništa novoga, sve je već viđeno - to su dvije godine opstrukcije i nerada oporbe u Hrvatskom saboru. Mnogi oporbeni zastupnici, uz samog njihovog šefa, dopuštaju si da danima ne dolaze u Sabor i da ništa ne rade, a primaju plaću", rekla je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja u Mariji Bistrici gdje je prisustvovala 11. hodočašću branitelja i njihovih obitelji.

Kosor je dodala da oporba nije glasala za ključne zakone za završetak pregovora s EU, koji su bili mjerila za završetak pregovora i zaključivanje poglavlja. "Što se tiče oporbe mi nikada na bismo završili pregovore", ustvrdila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoće li Sabor dostojanstveno završiti svoj rad, Kosor je rekla da hoće. "Vladajuća većina je kompaktna, naravno da će se izglasati svi ključni zakoni i donijeti odluke. Tu ne vidim ni jednog razloga za bilo čiju zabrinutost", kazala je.

Rekla je kako je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks imao snage za ispriku, što nikada nitko drugi nije učinio. "Ne znam zašto ne pitate Zorana Milanovića hoće li se ispričati za ono što je i on, zajedno sa svojim kompanjom Željkom Jovanovićem, rekao za HDZ", kazala je Kosor upitavši se "imaju li oni snage za ispriku?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemaju, jer nemaju hrabrosti, i to je temeljna razlika između nas, i što se ne bore protiv korupcije, a mi da", odgovorila je premijerka Kosor.

Dodala je kako se oporba protivi donošenju Zakona o sukobu interesa u Saboru koji je nužan za zaključenje Poglavlja 23. "Zašto se boje prihvatiti taj zakon? Što to oni imaju na računima ? U čemu se voze i kakve brodove imaju? Čega se boje? Što je s njihovim računima u inozemstvu?", upitala se Kosor najavivši da će o računima SDP-a u inozemstvu tražiti očitovanje nadležnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo