OBRAČUN NA FACEBOOKU / Kosor poručio manjincima da se ne petljaju u slaganje vlade, Radin mu odgovorio: 'To vam prije nije smetalo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a Darino Kosor poručio je zastupnicima nacionalnih manjina na Facebooku da ne bi trebali utjecati na formiranje vlade te da se trebju prikloniti većini.

17.11.2015.
12:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Šef HSLS-a Darinko Kosor jutros se obračunao sa zastupnicima nacionalnih manjina putem Facebook statusa. Član Karamarkove Domoljubne koalicije očito se uspaničario kada je shvatio da koalicija Hrvatska raste polako skuplja mandate i bliža je brojci od 76 nego HDZ i stranke okupljene oko Karamarka. Dok nimalo spornim ne smatra mandate iz dijaspore, osam manjinaca su mu 'stali na žulj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastupnici nacionalnih manjina ničim ne bi trebali utjecati na stvaranje nove saborske većine, već bi trebali pričekati završetak pregovora MOST-a s Domoljubnom koalicijom, odnosno koalicijom Hrvatska raste. Radi ostvarenja svih svojih prava, ali i radi načina biranja prema Zakonu o izborima zastupnika, zastupnici nacionalnih manjina trebali bi biti dio svake saborske većine koja se postigne dogovorom glavnih nacionalnih koalicija ili lista", napisao je. 

"Svaki drugi angažman nacionalnih manjina bio bi na štetu samih manjina, njihovih prava te na štetu stvaranja društva pune tolerancije i razumijevanja među svim hrvatskim građanima neovisno o njihovoj nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti. Apeliramo na suzdržanost i strpljivost do postizanja dogovora oko nove hrvatske vlade", zaključio je u statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

U komentaru mu je odgovori zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin: "O svemu se moze raspravljati sa mnom, ali o dvije stvari ne: da nismo zastupnici kao svi drugi i da moramo po defininiciji biti uz vlast. Bio sam u oporbi s vasim HSLS-om osam godina. Ne sjećam se da su me Budiša i Gotovac kritizirali. Ako možete, strpite se i vi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo