propuštene prilike / Kosor: 'Posustali smo nakon ulaska u EU, trebali smo iskoristiti tržište od 500 milijuna ljudi'

Uz drugu godišnjicu ulaska Hrvatske u EU, nezavisna zastupnica Jadranka Kosor podsjetila je u srijedu na vrlo teške pregovore koje je Hrvatska imala, mnoge blokade koje su joj stajale na putu, ali, nasuprot tome i na konsenzus svih političkih opcija i građana, kojega danas nažalost nema

1.7.2015.
19:20
VOYO logo

Svečano obilježavanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, održava se u Hrvatskom narodnom kazalištu na Trgu maršala Tita u Zagrebu. Svečanosti će prisustovati državni vrh, saborski zastupnici, diplomati i brojne druge osobe iz javnog života zemlje. 

Uoči proslave, reporter RTL-a razgovarao je s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor koja je zatvorila pristupne pregovore s EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao da smo nakon ulaska posustali. Kao da smo izgubili snagu i entuzijazam koju smo imali tijekom pregovora", rekla je odmah na početku. 

Dodala je jer dijelom smatra kako je to 'stvar mentaliteta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša budućnost jest za stolom ravnopravnih europskih država i naroda. Kao da tu činjenicu do kraja nismo osvijestili. Jedan dio odgovornosti sigurno snosi politika. Svakako smo trebali daleko više iskoristiti činjenicu da nam se otvorilo tržište od 500 milijuna ljudi, kao i europske fondove. Ali za sve to treba dobra priprema", dodala je.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo