ŽIVOTNA BORBA / Kosor raskrinkala Grabar-Kitarović: 'Osjetljiva sam na svako lažno zauzimanje za prava žena'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL

Bivša premijerka pobrojala je nekoliko izjava aktualne predsjednice Republike i kroz njih pokazala kako se (ne) zalaže za prava žena

8.3.2019.
11:26
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
VOYO logo

''Kad sam bila curica tukli su me jer jedina u razredu nisam imala oca. Kad su me kao političarku željeli uvrijediti rekli su da samohrane majke ne znaju odgojiti djecu. Zato sam osjetljiva na svako lažno zauzimanje za prava žena'', poručila je bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz nekoliko objava osvrnula se na izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koje je izrekla u posjetu Bruxellesu. Na poziv Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta, u povodu Međunarodnog dana žena, predsjednica je govorila na sjednici Međuparlamentarnog odbora na temu 'Snaga žena u politici'.

''Morala sam se izboriti i ustrajati za svoju poziciju i u životu i u politici, kao i bezbroj drugih žena u Hrvatskoj i Europi", kazala je Grabar Kitarović te upozorila i da su sudovi u Hrvatskoj često preblagi prema obiteljskim nasilnicima teda se često pokazuje skepsa prema žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U EP Onakojajezazajedništvo je rekla da su sudovi u RH 'preblagi' prema obiteljskim nasilnicima. Nije rekla da je s jednim takvim, županom koji je i dalje župan, pjevala u duetu dok ju je njegova prebijena žena u pismima molila za pomoć. Nije joj odgovorila.
Kao što nije ni riječ rekla o legitimiranju novinarke Đurđice Klancir, potpuno nepoznate hrvatskoj javnosti, u njenoj redakciji. A ta je nepoznata Đurđica također žena i majka. Ali nije kraljica'', kazala je Kosor aludirajući pritom i na jednu raniju izjavu predsjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo