izbori u hdz-u / Kostopeč: 'Herman zbog suradnje s Bandićem ne bi trebao voditi gradski HDZ'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kostopeč je ustvrdio kako ta činjenica koči oporbenu političku poziciju stranke na razini grada

4.10.2021.
13:18
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a Pavo Kostopeč izjavio je u ponedjeljak da njegov protukandidat Mislav Herman ne bi trebao voditi gradski HDZ u novom mandatu s obzirom na suradnju koju je imao s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Upozorivši da je aktualni predsjednik gradskog HDZ-a Herman niz godina usko surađivao s Bandićem, Kostopeč je ustvrdio kako ta činjenica koči oporbenu političku poziciju stranke na razini grada, jer većina istupa HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini završava kontraodgovorom - pa vi ste za to glasali i dizali ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vas ljudi gledaju, u vama vide suradnju s  pokojnim gradonačelnikom, vaše ruke koje ste dizali na sve njegove proračune, izmjene proračuna, amandmane…", rekao je Kostopeč na konferenciji za novinare u središnjici gradskog HDZ-a.

Stoga smatra kako bi bilo dobro da svi koji su usko surađivali s pokojnim gradonačelnikom, a članovi su HDZ-a, u aktualnom mandatu nisu nositelji stranačke gradske politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato mislim da bi izbor našeg tima na čelo zagrebačkog HDZ-a bila pobjeda svih Zagrepčanki i Zagrepčana, jer bi dobili jasnu opoziciju, a uz ozbiljan rad i prvu političku platformu za kratko vrijeme", poručio je Kostopeč na predstavljanju tima s kojim želi pobijediti na izborima za predsjednika gradske organizacije.

Predložio javno sučeljavanje kandidata

U kampanju su ušli sa sloganom "Promjena dolazi", a u Kostopečovom su timu Helena Melovnik Zrinjski, Davor Laura, Ninoslav Vranješ i Josip Komšo kao kandidati za potpredsjednike gradskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša pobjeda bit će i pobjeda državnih sastavnica HDZ-a i vrha stranke, istaknuo je Kostopeč, jer će Gradski odbor svojom kvalitetom i dosljednošću biti čvrst oslonac, jamac i provoditelj svih segmenata nacionalne politike.

Kostopeč je izvijestio kako je predložio Hermanu, koji je to načelno prihvatio, da se u iduća dva tjedna javno sučele kako bi članovi stranke mogli dobiti bolji uvid u njihove programe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su u timu njegovog protukandidata i dva ministra, novinari su pitali može li se zaključiti da predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković stoji iza Hermana, na što Kostopeč kaže da "ne bi išao u šire spekulacije i implikacije".

 "Ako bi vaše spekulacije prihvatili kao čvrste činjenice, da to nisu njihove kandidature nego da ih se na neki način kandidira, onda ljudima koji su prvi dužnosnici, a i čovjeku koji vodi tim, a dosad je bio predsjednik Gradskog odbora, zapravo oduzimate samostalnost u političkom odlučivanju i vlastitom javnom djelovanju. Ja nikad ne bih išao tako široko", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo