Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ne daju svoju tradiciju!

Kostrenjani su usprkos koroni i službenom otkazivanju riječke povorke odlučili obilježiti doba maškara

Umjesto subotnjih plesnih zabava u domu obilazit će kostrenske oštarije - baš kao nekada

Maja Brkljača/ 16.1.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Toplih zimskih 15 stupnjeva idealnih za šetnju uz more i fotografiranje na prikladnom punktu. Karnevalsku pozadinu uređuju kostrenski špažičari, izložit će maske iz svog bogatog fundusa.

"Ovce, vilenjaci, zmajevi, kad smo pokušavali imitirat Trinidad & Tobago", nabrojila je maske Paola Mažer.

Posljednji kostim iz doba dok je još sve bilo normalno, iz 2020, nazivmu je bio film, a bila je posvećena 20. godišnjici osnivanja karnevalske udruge.

Image
Hoće li biti riječkog karnevala?

Riječki karneval i dalje se planira, dr. Mićović upozorava da bi zbog okupljanja mogli imati još jedan epidemiološki udar

"Tako da nan je to bilo zadnje veće druženje, aš posle je došla ova bol i nevolja", kazao je Vlado Mažer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nevolja zbog koje je 27. veljače odgođena velika karnevalska povorka na riječkom Korzu, a koju ova grupa s više od 80 članova ne propušta. Već su imali masku za ovu godinu, ali službeno je sve stopirano.

"Nema organizirane karnevalske povorke, ali ono što mogu sa sigurnošću reći mi ćemo se po Korzu sigurno prošetat kao što smo se prošetali i lani. Mislim maškarama valjda ne može nitko zabranit da prođu taj dan po Korzu, mislim da je to, da još do toga nismo stigli, a nadam se da ni nećemo", rekao je Dario Modrić, predsjednik Karnevalske grupe Špažićari Kostrena.

Upravo se čita

Neformalno maškaranje u Kostreni traje oduvijek. Zbog korona mjera i zabrane maškaranih tanci u domu, oživjet će stari običaj obilaska Kostrene i kako kažu, štacija. 

Kilometri tkanine, kilogrami ukrasa, dani i noći šivanja i izrade maski. Jedan karneval završi, počinju planovi za novi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Treba puno vremena i puno novaca i puno ljubavi, najprije puno ljubavi, onda sve drugo ide", tvrdi Jelena Vukoša, meštrica Karnevalske grupe Špažićari Kostrena.

Zato kažu špažičari, ne odustaju! "Mi smo vavek parićani, a sada vidjet ćemo još šta će, iako je turistička nešto rekla od grada Rijeke mi ćemo ipak pričekat, možda se oni i predomisle, a mi plan imamo, zasad ćemo pustit da ostane iznenađenje", tvrdi Paola.

Karnevalsko doba najluđe je doba u godini i jedino što se od maškara može očekivati je nešto neočekivano!

Maja Brkljača/ 16.1.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba