RAZGOVARALA JELENA TEŠIJA / Kotromanović za RTL o Krstičeviću: 'Nije vrijeme za likovanje. Potpuno ga razumijem, neka nađe svoj mir'

'Po Zakonu o obrani ministarstvo ne mogu voditi državni tajnici', kaže bivši ministar obrane

8.5.2020.
19:00
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević jučer je, nakon pada vojnog aviona u kojoj su smrtno stradala dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, podnio ostavku, a premijer Andrej Plenković ju je danas prihvatio.

O cijeloj ovoj situaciji u RTL-u Danas smo razgovarali s bivšim ministrom brane Antom Kontromanovićem. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Jelena Tešija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotromanović je na početku razgovora izrazio sućut obiteljima poginulih pripadnika HRZ-a.

O ostavci Damira Krstičevića kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na jedan način me nije iznenadila njegova ostavka iako sam očekivao u jednom trenutku da Plenković neće prihvatiti. Ovo nije vrijeme za likovanje zbog nečije ostavke. Ovo je izazovno ministarstvo. Pogotovo jer smo imali niz incidenata, od Afganistana, pada helikoptera, rezanja proračuna, neuspješna nabava... Potpuno razumijem čovjeka. Neka nađe svoj mir kao što sam ja našao mir u planinama", kazao je Kotromanović i dodao:

"Naš obrambeni sustav je mlad. Ne želim davati nekakve procjene. Ono što želim reći, vojni poziv je teški poziv. Svaki novi dan u životu vojnika je novo dokazivanje. Ministarstvo obrane je veliki sustav. To su naši heroji, ratnici, svima moramo radit podršku", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom uzroku nesreće kaže:

"Vrlo teško je reći. Istraga će pokazati je li bilo propusta. Ja sam potpuno siguran da je ministarstvo osiguralo sredstva za održavanje baze. Nadam se da ćemo saznat što se točno dogodilo", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković danas je rekao da do kraja mandata Vlade neće biti imenovan novi ministar obrane. Kotromanović kaže:

"Po Zakonu o obrani ministarstvo ne mogu voditi državni tajnici. U Ministarstvu ima dobrih ljudi. Tomislava Ivića znam desetak godina, kvalitetna osoba. Ministar mora biti osoba koja ne podliježe emocijama. Treba ovo sve izgurati do izbora. Nadam se da će odrediti jednu osobu. Ne znam kako to može funkcionirati bez čelne osobe", rekao je na kraju Ante Kotromanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo