U ZADNJI TREN UŠAO U UTAKMICU / Kovač o posljednjem mjestu na listi: 'Meni je to inspiracija, svi smo obvezni pomoći HDZ-u'

Miro Kovač komentirao je skorašnje parlamentarne izbore

17.6.2020.
19:00
VOYO logo

Na zagrebačkom Jarunu, Hrvatska demokratska zajednica slavi 31. obljetnicu osnutka.

Uz uobičajena protokolarna događanja, od polaganja vijenaca kod spomen ploče prvom hrvatskom predsjedniku i prigodnih izjava kojima se uz ostalo hrabri članstvo uoči parlamentarnih izbora, predsjednik stranke Andrej Plenkovića osvrnuo se i na izborne konkurente. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja mislim da se Škoro isključivo može baviti Ministarstvom sreće, koje mu je mislim jedina zanimacija. Što se tiče nas, mi imamo program za Sigurnu Hrvatsku, program koji projicira u budućnost i u godine koje su pred nama. Bilo bi dobro da su se okuražili ovi koji su navodno šefovi opozicije pa da izađu na sučeljavanje, kao što je to napravio nekadašnji čelnik SDP-a, prije formalne kampanje 2016. pa smo mogli onda sučeliti argumente, predstaviti programe pa da hrvatska javnost vidi tko je tko", kazao je Plenković.

Na terenima zagrebačkog nogometnog kluba Jarun gdje je sve za HDZ i počelo
prije više od tri desetljeća, održat će se tradicionalna nogometna utakmica.

Tko igra, a tko se ipak drži klupe - i kada je riječ o izborima, ali i kada je riječ o terenu - reći će nam Damira Gregoret koja je razgovarala s Mirom Kovačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li zadovoljan mjestom s obzirom da se radi o posljednjoj poziciji u 6. izbornoj jednici, Kovač je rekao: ''Pozvan sam da pomognem svojoj stranci, mi smo u važnoj fazi kampanje za Sabor. Naravno da sam prihvatio mjesto na listi. Meni to mjesto nije važno, čak mi je posebna inspiracija. Želim pokazati da smo svi obvezni pomoći HDZ-u u ovom važnom trenutku. Moramo spriječiti SDP koji ima program koji podsjeća na Plan 21, zato se zove Restart, a to bi bio vrlo loš početak 2011. godine. Moramo osigurati ljudima kvalitetu za Sabor, imati kvalitetnu vlast koja će se znati nositi s izazovima na planu ekonomije i novog vala korona krize".

Govoreći o nedavnim sukobima s Plenkovićem, Kovač kaže da je kampanja za izbore u stranci iza njih i da u kampanji za Sabor moraju surađivati jer želi da HDZ pobijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim surađivati, želim da HDZ pobijedi, jedini imamo ljude i program za pobjedu. Nećemo se baviti prošlošću, bavit ćemo se budućnošću. To je moja ambcija, narav, tako funkcioniram", kazao je Kovač.

Kaže da je s Plenkovićem u kontaktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim pomoći HDZ-u kako bismo omogućili hrvatskom čovjeku da može dugoročno od svoga rada živjeti, od svoje mirovine živjeti, da imamo bolje plaće, bolje obrazovanje. Moramo spriječiti da na vlast dođu ljudi koji ne znaju i koji nemaju pravi program".

"Moramo biti razumni ljudi. Iza nas je unutarstranačka borba. Iza nas je to sve skupa. Želimo da HDZ pobijedi. Ispred nas je ono što je ključno za Hrvatsku budućnost. Ispred svih nas je HDZ, a ispred HDZ-a Hrvatska, to je moj cilj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač kaže da će se potruditi da pobijede u njegovoj 6. izbornoj jednici. Tamo je i Marijana Petir, kako kaže Kovač, vrlo spretna i okretna kolegica koja će im pomoći da pobijede.

Na pitanje je li mu žao što Milijan Brkić nije na listi, Kovač kaže da ne bi o špekulacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko na svoj način treba dati doprinos pobjedi HDZ-a. Želim da pobjedimo u 6. jednici i s preferencijalnim glasovima svi skupa, i da zajedno pobijedimo na izborima za Sabor", zaključuje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo