Gost RTL-a Danas / Kovač optužuje vodstvo HDZ-a: 'Ljudima u mom timu prijeti se na radnim mjestima!'

Plenković protukandidat je rekao da mu je Vladimir Šeks prijetio da će mu trebati odvjetnik nakon izbora

19.2.2020.
19:07
VOYO logo

HDZ slavi 30. godišnjicu varaždinskog ogranka stranke, na svečanost je stigao predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, ali i njegov izazivač na skorašnjim unutarstranačkim izborima Miro Kovač.

U razgovoru za RTL Danas Kovač je objasnio svoju izjavu da se "Vlada antimasonskom politikom želi približiti Katoličkoj crkvi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je problem, što smo čuli od ministra Bošnjakovića, da je Jelenić pripadnik masonske lože i da zbog toga otići,  što bi to značilo? Da svi masoni u državnoj sturkturi moraju otići. Želim time reći da su Vlada i država morale pokazati kako funkcionira država. Jelenića je trebalo provjeriti sigurnosno prije njegova imenovanja. Da sam ja predsjednik Vlade, ne bih pronalazio glavnog državnog odvjetnika u zadnji čas", rekao je Kovač. 

Kaže da on nije pripadnik nikakve lože te da je logično da je Jelenić podnio ostavku jer je naštetio ugledu DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubuduće Vlada mora biti efikasnija, adekvatno provjeriti sve visoke državne dužnosnike. Kadrovska politika se ne može voditi na ovakav način", kaže Kovač.

Što se tiče unutarstranačkih izbora u HDZ-u, Kovač je već nekoliko puta rekao da se prijeti i ucjenjuje ljude u njegovom timu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno postoje prijetnje ljudima u mom stožeru, koji su imali problema jer su se angažirali. Prijetilo im se na radnom mjestu, neki su imali problema u funckioniranju... Prijetilo se onima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi, koji su u državnim tvrtkama", rekao je Kovač. 

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kaže da nikakvih prijava nije bilo, no Kovač tvrdi da su sve prijavili: "Mi smo to prijavili, Jandroković priča svoje, nije shvatio ozbiljno. Neovisno tome garantiram da će naša opcija imati dovoljno potpisa i pobijediti jer su HDZ-u i Hrvatskoj potrebne promjene, a njih može donijeti samo naša opcija. Hrvatsku treba postaviti na zdrave noge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je rekao da mu je Vladimir Šeks prijetio da će mu trebati odvjetnik nakon izbora, a Plenković i neki drugi HDZ-ovci rekli su da je Šeks - šaljivdžija.

"Meni to nije bila šala, ja se nikad tako ne bih šalio i zato sam uvjeren da ovaj unutarnji proces nije bitan samo za HDZ, nego za ukupnu demokraciju. A ovakav izričaj me podsjeća na vremena jednoumlja i totalitarizma", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo