borba u hdz-u / Kovač: 'Plenković je vrlo nervozan. Još se nije ispričao za najlošiji izborni rezultat HDZ-a'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kovač drži da treba što prije donijeti odluku da se Hrvatska vojska uključi na vrijeme

3.3.2020.
14:39
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač poručio je u utorak da bi se njegov protukandidat na unutarstranačkim izborima Andrej Plenković trebao ispričati članovima HDZ-a za omalovažavanje i nazivanje irelevantnim.

Loši izborni rezultati

"Moj protukandidat je vrlo nervozan i malo u strahu od gubitka radnog mjesta predsjednika stranke. Ja to razumijem, onda izmišlja neke stvari, ja ga pozivam da bude racionalan i da ne bude u sukobu misli. Još se nije ispričao biračima i članovima stranke za najlošiji izborni rezultat HDZ-a od kada postoji, na europskim izborima, i za poraz na predsjedničkim izborima", rekao je Kovač  na marginama međuparlamentarne konferencije o zajedničkoj i sigurnosnoj i vanjskoj politici EU-a i objavio na svojoj facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač smatra da bi se aktualni predsjednik HDZ-a trebao ispričati svim članovima nakon izjave kako jedan član stranke nije relevantan ili da je njegovo mišljenje "bitno kao mišljenje jednog Finca". Ta je izjava bila upućena meni, ali je poruka cjelokupnom članstvu, ocijenio je.

Ponovno  je pozvao Plenkovića na sučeljavanje na kojem bi trebali razmijeniti ideje o budućnosti HDZ-a, pa da građani vide tko je bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi eskalacije migrantske krize, Kovač drži da treba što prije donijeti odluku da se Hrvatska vojska uključi na vrijeme.

"Trebamo pomoći Grčkoj i Bugarskoj. Ne može biti prihvatljivo da Turska ucjenjuje EU puštanjem migranata na europski teritorij. Razgovarati da, ucjene nikako. Ako budemo reagirali brzo i učinkovito onda ne očekujem ponavljanje scenarija iz 2015. godine", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo