izrazio nezadovoljstvo / Kovač pozvao Plenkovića da odustane od kandidature: 'Ne možemo imati vodstvo slično SDP-u'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Patrik Macek/PIXSELL

Kovač ocjenjuje kako s Plenkovićem na čelu HDZ će izgubiti izbore

25.2.2020.
13:47
Dusko Jaramaz/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač izrazio je u utorak nezadovoljstvo načinom na koji ta stranka obilježava 30. obljetnicu svog Prvog općeg sabora, te pozvao aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da u 'interesu stranke' odustane od kandidature za predsjednika. 

''Brzopleto organizirana sjednica''

"Plenković sa svojim stavovima, sa svojim politikama ne okuplja, on dijeli HDZ, on više nije čovijek koji nudi rješenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature", ustvrdio je Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji HDZ obilježava 30. obljetnicu Prvog općeg sabora HDZ-a. 

"Čujem da u stranci imamo jednu brzopoteznu, brzopleto organiziranu sjednicu koja podsjeća na taj važni čin u hrvatskoj politici, posebno za HDZ", izjavio je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada smo se u HDZ-u odlučili okupljati oko ideje slobodne, demokratske Hrvatske, i u tome smo uspjeli. HDZ danas više nije stranka koja okuplja, stranka je podijeljena i to zbog vrijednosti i svojevoljnih odluka Andreja Plenkovića", dodao je. 

Kovač kaže kako Plenkovićev način vladanja, njegove svojevoljne odluke, njegove vrijednosti nisu u skladu sa vrijednostima većine birača i članova HDZ-a, a potvrdu za to nalazi u jučerašnjoj reakciji na satiru maškara u Imotskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su dvostruka mjerila i mnogi ljudi u HDZ-u su zbog toga razočarani", kazao je.

''Politika Milanovića''

Kandidat za predsjednika HDZ-a tvrdi da je Plenković svojim osobnim stavovima puno bliži SDP-u, predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo imati vodstvo stranke koje vodi politiku SDP-a, politiku Bernardića i Milanovića, to je nešto što HDZ-ovci ne žele, ne žele veliku koaliciju, ne žele koliciju sa SDP-om, nego sa stranakam koje su srodne HDZ-u", rekao je Kovač.

Ocjenjuje i kako HDZ s Plenkovićem na čelu ne može dobiti parlamentrane izbore i da to članovi HDZ-a "znaju i osjećaju". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bismo spriječili treći uzastopni poraz na izborima za Hrvatski sabor bilo bi najbolje da Plenković uopće ne bude kandidat za predsjednika stranke, da se smanje tenzije u HDZ-u i da postignemo jedinstvo kako bismo svi skupa nakon 15. ožujka prionuli poslu i pripremali se za izbore za Sabor", izjavio je Kovač, koji nije zadovoljan ni Plenkovićevom borbom protiv korupcije. 

"Nama treba Hrvatska u kojoj sposobni mogu, bez posebnih veza, doći do pozicija koje će im omogućiti da u Hrvatskoj mogu ostvariti svoje osobne snove koji će biti pozitivni za ekonomski i društveni razvoj u državi", naglasio je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opcija za promjene i ja osobno jamčimo da ćemo na tragu takvih razmišljanja uspjeti preporoditi HDZ i nakon pobjede na parlamentarnim izborima preporoditi Hrvatsku, staviti je na zdrave temelje, okrenuti se istinskoj borbi protiv korupcije, pravoj kadrovskoj politici i pretvoriti Hrvatsku u zemlju u kojoj se može korektno, pristojno živjeti od svog rada i svojih sposobnosti", poručio je Kovač i potvrdio da su kandidati Opcije za promjene skupili dovoljno potpisa. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike