bitka za hdz / Kovač šalje motivacijska pisma uoči izbora, iznos od 200 tisuća kuna plaćen u gotovini

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U stožeru Opcija za promjene kažu da je točan broj pisama koje su poslali 164.280 komada

12.3.2020.
9:03
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Do kraja tjedna u poštanske sandučiće više od 160 tisuća članova HDZ-a trebala bi stići motivacijska pisma koja potpisuje kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, a plaćena su gotovo 200.000 kuna u gotovini, piše u četvrtak Jutarnji list.

U pismu Kovač stranačkim kolegicama i kolegama objašnjava zašto svoj glas u nedjelju 15. ožujka na unutarstranačkim izborima trebaju dati njemu i članovima njegova tima. Pisma su poslana preko Hrvatske pošte, a cijeli je posao plaćen gotovo 200 tisuća kuna. I to u gotovini, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisma su poslana u dvije tranše: u subotu smo zaprimili 90 tisuća, a u ponedjeljak još 72 tisuće pisama. Cijena te usluge, uključujući PDV, iznosi 1,20 kuna po jednom pismu. Pisma su, koliko znam, već u fazi distribucije i do kraja tjedna u cijelosti bi trebala biti dostavljena na tražene adrese. Neobično je što je u ovom slučaju to uplatila fizička osoba te što je plaćeno odjednom u gotovini, a ne preko računa kaže izvor Jutarnjeg lista iz Hrvatske pošte.

Tvrdi da uslugu slanja pisama nije platio nitko iz Opcije za promjene - Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić i Tomislav Tolušić nego da je gotovo 200 tisuća kuna “iskeširao" netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stožeru Opcija za promjene kažu da je točan broj pisama koje su poslali 164.280 komada. Nakon što su potvrđene kandidature, iz središnjice stranke dobili smo bazu podataka, ali samo s adresama članova, bez njihovih telefonskih brojeva i e-mail adresa. Stoga nismo imali drugog izbora, nego im uputiti pisma.

Ukupni iznos koji smo platili za pisma je 197.136 kuna, a to su zajedno financirali kandidati svojim sredstvima. Uplatu u gotovini izvršio je član našeg stožera u Hrvatskoj pošti u Velikoj Gorici kojemu su kandidati dali novac, rekla je Silvana Oruč Ivoš, glasnogovornica Opcije za promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo