'u mostu sve štima' / Kovačić: 'Članice Domoljubne koalicije trebale bi biti zadovoljne što su uopće ušle u Sabor'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Mostovac Ivan Kovačić istaknuo je kako je njegova stranka pregovarala s Domoljubnom koalicijom, a ne s nekoliko njihovih članica. Također je naglasio kako ne postoje turbulencije u vladajućoj koaliciji

7.3.2016.
20:09
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić nije se složio s nedavnom izjavom predsjednika Bloka umirovljenika zajedno (BUZ) Milivoja Špike u kojoj je kritizirao Most te ocijenio da su mu dužnosnici nekompetentni i da manje stranke iz Domoljubne koalicije trpe zbog ponašanja Mosta.

"Naša ministarstva apsolutno štimaju, naši ljudi su i apsolutno kompetentni. Ako postoje neki problemi unutar Domoljubne koalicije, to će se riješiti unutar Domoljubne koalicije", rekao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je Most pregovarao s jednom stranom - Domoljubnom koalicijom, a ne s nekoliko članica Domoljubne koalicije.

"Mislim da bi sve te članice Domoljubne koalicije trebale biti zadovoljne što su ušle u Sabor, sa 130 glasova se sigurno ne može ući ni u mjesni odbor, a kamoli u Sabor", rekao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će se prevladati turbulencije u odnosima Domoljubne koalicije i Mosta, Kovačić je odgovorio kako on 'ne vidi neke turbulencije' te da 'dosta toga što se piše po novinama nije istinito'. 

"Mi stvarno normalno surađujemo", poručio je Kovačić i pritom istaknuo da je Most 'više pod povećalom javnosti i da postoji medijska pompa protiv Mosta, a nisu napravili ništa loše'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je rekao kako se u doba pregovora od Mosta tražilo da preuzme odgovornost, a sada, kad je preuzeo odgovornost i za neka ministarstva u kojima baš nema novca, primjerice pravosuđa i uprave, od Mosta se očekuje da u tim ministarstva napravi promjene u roku od mjesec dana, što nije moguće.

Ocijenio je da Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta funkcionira te je podsjetio kako su se na zadnjem sastanku dogovorili o kvotama za zamjenike i pomoćnike ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most je izabrao gotovo sve zamjenike i pomoćnike ministara, ima još 30 ili 40 pomoćnika iz kvote Domoljubne koalicije i kad se taj dio završi - idemo dalje", istaknuo je Kovačić i dodao kako su ministri možda imali obveza te nisu stigli riješiti imenovanje zamjenika i pomoćnika. 

"Je li moglo biti malo brže - jest, ali ne toliko", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li točno da ima nesuglasica između Domoljubne koalicije i Mosta glede javnih poduzeća, Kovačić je odgovorio: "Nismo niti pričali o javnim poduzećima."

 U vezi sa Zakonom o sportu, čiju primjenu neki osporavaju, Kovačić je rekao kako Most nije sudjelovao u njegovu donošenju, ali ga smatra dobrim i treba ga primijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon o sportu je napravljen radi sporta u Hrvatskoj, on je na snazi i treba ga što prije početi primjenjivati. Nadam se da će sportska inspekcija što prije početi raditi svoj posao", istaknuo je. 

Dodao je kako će se - ako netko ima kakve primjedbe na taj zakon, to provjeriti i - bude li potrebno - u nj unijeti kakva dopuna ili članak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali - da će unaprijed pojedinci govoriti da se Zakon o sportu automatski ne odnosi na njih, mislim da je deplasirano na taj načih razgovarati", poručio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo