GORI U ISTRI / Kozlevac o požarima u Marčani: '15 vatrogasaca ostat će cijelu noć na požarištu'

18.7.2022.
19:43
VOYO logo

Proglašen je ugašenim najveći požar ove sezone, u Zatonu i Raslini gdje je, izvijestili su iz ravnateljstva Civilne zaštite, na kraju izgorjelo čak 30 kuća. No, nema opuštanja jer vatrogasci i danas gase i u Dalmaciji i Istri.

U poslijepodnevnim satima buknuo je požar u zaleđu Kaštela, u blizini autoceste A1, kod Radošića. Na terenu je više od 40 vatrogasaca, a iz zraka im pomažu kanader i dva air tractora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Istri ponovo gori. U mjestu Pinezići, u općini Marčana izgorjelo je zasad pet hektara raslinja i bjelogorične šume, a vatra se na dvadesetak metara približila i nekim farmama. Na terenu je 30-ak vatrogasaca s deset vozila te dva kanadera.

RTL-ova reporterka Petra Fabian Kapov o požaru u Istri razgovarala je s Dinom Kozlevcem, načelnikom Županijskog stožera Civilne zaštite Istarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
iznad pule /

Buknuo požar kod Marčane, gase ga dva kanadera

Image
iznad pule /

Buknuo požar kod Marčane, gase ga dva kanadera

"Trenutno je 30 vatrogasaca bilo na kraju gašenja požara kad je proglašena lokalizacija. Svi su na terenu, kako je situacija povoljnija polako će se povlačiti ali će ostati 15 vatrogasca cijelu noć, sutra cijeli dan i koliko bude trebalo", kazao je Kozlevac.

Komentirao je podmetnute požare na području Marčane te kazao da sustav vatrogastva u Istri funkcionira kao švicarski sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unutar desetak minuta se može intervenirati. Manji je broj zločesti ljudi, nadam se da će se otkriti tko to radi, moramo se organizirati. Ne možemo razviti sustav koliko zločesti može izazvati", kazao je.

Kozlevac je kazao i da je sustav vatrogastva dobro posložen u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte Španjolsku, Portugal, Francusku, Italiju, Grčku, danima gore, ima mrtvih i ranjenih. Imaju visoko profesionalizirani sustav s velikom tehnikom i puno novaca. Tehnički smo se unaprijedili posljednje tri godine, država je nabavila oko 400 vozila svih vrsta, dio je otišlo u Istru, ali imamo zlatne ruke DVD-a, to je u Istri 1300 profesionalaca i 1100 dobrovoljnih vatrogasaca. Svi zajedno odradimo posao. Neskromni smo kad vidimo da požari ne traju danima", kazao je Kozlevac.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo