ŠEF ISTARSKOG STOŽERA / Kozlevac objasnio zašto Istra ima najbolju situaciju s koronom i koja ga Capakova najava zbunjuje

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Istra se i prema europskim standardima smatra zelenom zonom

6.10.2020.
16:01
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Istarska županija može se pohvaliti odličnim rezultatima u borbi protiv koronavirusa, a  Istra se i prema europskim standardima smatra zelenom zonom.

Image
Dino Kozlevac /

Šef Istarskog stožera za RTL: 'Djeci je teško disati pod maskama. Razmotrit ćemo i otpuštanje još nekih mjera'

Image
Dino Kozlevac /

Šef Istarskog stožera za RTL: 'Djeci je teško disati pod maskama. Razmotrit ćemo i otpuštanje još nekih mjera'

''Ovakva situacija je rezultat suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija'', kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u razgovoru za Glas Istre, ali i dodao: ''Moram priznati da me malo zbunjuje najava ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da će nošenje maski u zatvorenim prostorima postati obavezno. Koliko se ja sjećam, ta je mjera bila donijeta na nacionalnoj razini i ne sjećam se da je ikad ukinuta, a mi je neprekidno provodimo već tri mjeseca u Istarskoj županiji. Ipak je to mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji''.

Jedina mjera koju su ublažili u Istri je to što djeca u svojim razredima više ne moraju nositi maske i dopustili su da u dvoranama na sportskim natjecanjima može biti do 100 gledatelja i gledateljica uz pridržavanje svih ostalih epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je postigla, Istra zahvaljuje međusobnom poštovanju i disciplini, istaknuo je Kozlevac: ''Isto tako će o svima nama ovisiti i koliko dugo će se zadržati u Istri ovako povoljna situacija. Iako to nekima ne odgovara, mi dandanas imamo rigoroznije mjere, odnosno uvjete koje postavljamo za organiziranje bilo kakvih privatnih ili javnih događanja. Dakle, ne dozvoljavamo svatove s više od 60 do 70 ljudi, sugeriramo da ne dolaze osobe iz drugih krajeva, a ako je moguće, nije ni poželjno da se rade velike fešte za svatove''.

''Epidemiološki rizik kod bilo kakvog događaja koji se organizira je trenutno puno, puno veći od samog benefita i stoga uvijek preporučujemo ljudima da se zasad strpe ili da planirana događanja odgode za iduću godinu kad se nadamo da će biti povoljnija situacija'', zaključio je Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo