Ništa kontra Splita / Kratko parkirao, otpratio bolesnu majku u stan pa dobio paprenu kaznu: 'Ne zovite me gospodine nego idiote!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Što sam mogao? Ostaviti majku nasred ceste?!', pita se ljutiti Splićanin

11.3.2021.
8:43
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Splićaninu je prometni redar napisao kaznu zbog najviše pet minuta zaustavljanja automobila na vrhu Bosanske ulice. Zbog kazne se žalio Gradu a u mailu je priložio i nalaz majke te je zamolio da zadrže snimku koja će pokazati zbog čega se i koliko ondje zadržao.

"Doveo sam majku s pregleda, samo sam je ispratio do stana i doslovce se trčeći vratio do automobila. Ostavio sam upaljena sva četiri žmigavca. Mogao me redar i vidjeti", ispričao je za Dalmatinski portal i dodao kako je prišao redaru i objasnio mu o čemu se radi, ali kazna od 150 kuna je "zakačena". ispod vjetrobrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam dozvolu parkiranja, naravno, znam da se ne smije ostaviti auto u Ulici kralja Tomislava, ali što sam mogao? Ostaviti majku nasred ceste?!", prepričao je.

Rekao je i da je prišao prometnom redaru i vidno iznerviran objašnjavao situaciju i kako mu je u jednom trenutku rekao da su paraziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redar me oslovio s gospodine objašnjavajući mi zašto je kazna i kako platiti, a ja sam rekao da me ne treba zvati gospodine, nego 'idiote' jer se tako prema meni ponaša", priznao je.

U prometnom redarstvu kažu da je u "ophodnoj ruti u gradskom središtu prometni redar u srijedu oko 10,30 sati u Ulici kralja Tomislava uočio parkirano vozilo bez odobrenja za ulazak u pješaku zonu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepropisno parkiranje je dokumentirano fotografijama te je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana novčana kazna za počinjeni prekršaj i  naredba za premještanje vozila. Nakon postupanja, prometni redar je sjeo u službeno vozilo s namjerom da nastavi ophodnu rutu kada mu je pristupio tada na lokaciju pristigli vozač predmetnog vozila s upitom je li on (redar) taj koji ga je kaznio. Po potvrdnom odgovoru redara, vozač je povišenim tonom izgovorio uvrede za sve prometne redare, a potom naveo okolnosti zbog kojih je počinio prekršaj. Prometni redar ga je upoznao s prekršajnim postupkom, odnosno mogućnošću podnošenja prigovora na Obavezni prekršajni nalog", odgovorili su.

Isto je, dodali su, vozaču ponovljeno i ispred prostorija Prometnog redarstva, gdje također s njegove strane nisu izostale uvrede na račun prometnih redara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo