Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'Stvar dobre volje'

Kraus o mogućoj zakonskoj zabrani 'ZDS' i ostalog: 'U većini u Saboru nema niti jedne ekstremne stranke'

Najavio da će Saboru biti upućen prijedlog izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranilo korištenje ustaškog znakovlja

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Hina/ 22.6.2021. u 9:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus ocijenio je u utorak da u današnjoj parlamentarnoj većini nema nikoga tko bi mogao biti protiv izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja te da je to pitanje dobre volje. 

“Mislim da postoje svi uvjeti za to, jer u sastavu onih koji podržavaju Vladu se nalaze i zastupnici manjina i oni koji su direktne žrtve NDH. Postoji još nekoliko članova vladajuće većine koji su te orijentacije i zastupanja da to potpomognemo”, izjavio je Kraus upitan je li realno da postojeća većina usvoji izmjene Kaznenog zakona.

Kazao je to nakon što je najavio da će Hrvatskom saboru biti upućen prijedlog izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranilo korištenje ustaškog znakovlja, među ostalim i pozdrav "Za dom spremni", dodavši da u parlamentarnoj većini nema nijedne ekstremno desne stranke.

Ocijenio je da stoga nema razloga zašto te izmjene ne bi bile izglasane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“Smatram da danas u parlamentarnoj većini ne postoji nitko tko bi mogao biti protiv toga. Prema tome, pitanje je samo dobre volje i isto tako smatram da se parlamentarnom većinom taj zakon može izglasati”, istaknuo je. 

Na prvom sastanku sa saborskim zastupnicima predstavnik HDZ-a podržao je taj prijedlog, no predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić kazao je da se “o tome još treba razgovarati”.

Upravo se čita

Image
kod mostara

Ovo je obitelj koja je poginula u strašnoj nesreći, oglasili se iz HDZ-a: 'Ostavila je neizbrisiv trag'

Kraus je rekao da prijedlog izmjena zakona sadrži zabranu ustaškog znakovlja i negiranja povijesti, odnosno žrtava NDH i logora, a prema najavi prijedlog bi u Hrvatski sabor trebao biti poslan uskoro.

Hina/ 22.6.2021. u 9:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
uklanjaju se kante

U centru Zagreba smeće će se iznositi od 20 - 22 sata ili ide kazna: 'Ako vas nema doma, pitajte susjeda'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba