Gradska plinara Zagreb / Kreće li ogrijevna sezona u Zagrebu na vrijeme i zašto Tomislavu Tomaševiću stiže nova kaznena prijava?

Prošao je vanjske pravne savjetnike, savjetnike iz banaka, stručne službe... Na koncu je prošao i glasanje u Skupštini, ali putem je slomio vladajuću koaliciju. Milijunski kredit za spas Holdinga trese Zagreb

27.9.2022.
20:00
VOYO logo

Zagreb trese milijunski kredit za spas Holdinga. Posvađao je Možemo! i SDP, zbog njega je otišao prvi čovjek zagrebačke gradske Plinare, ali laknulo je gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Prošao je vanjske pravne savjetnike, savjetnike iz banaka, stručne službe u Holdingu... Na koncu prošao je i glasanje u Skupštini, ali putem je slomio vladajuću koaliciju. Zbog njega odlazi i dojučerašnji direktor Plinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odjednom kredit postaje sporan u ponedjeljak. Zašto? Sigurno ne zbog kredita nego zato što se ucjenjivalo za unutarstranačke obračune a ja u tome nisam htio sudjelovati", kazao je Tomašević. Na čelu plinare je već danas novi direktor, a gradonačelnik priznaje - tu je samo zato da potpiše, uz šefa Holdinga Ivana Novakovića, sve odluke.

Image
POVLAČENJE OPSKRBLJIVAČA /

Tomašević: 'Građani ne smiju ostati bez plina, ni Gradska plinara ne smije otići u stečaj'

Image
POVLAČENJE OPSKRBLJIVAČA /

Tomašević: 'Građani ne smiju ostati bez plina, ni Gradska plinara ne smije otići u stečaj'

Da ovaj kredit ne prođe, tumači, sve bi te tvrtke mogle direktno u stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bivša garnitura, Slavko Kojić koji nam sada drži lekcije, su zaobilazili zakon i grad Zagreb nezakonito se zaduživali preko Zagrebačkog Holdinga. Zato sad Holding, s manjim prihodima nego Zagreb, ima dvostruko veći dug", govori je Tomašević.

Stvari uopće nisu tako jednostavne, objašnjava jedan član nadzornog odbora. S druge strane, član Nadzornog odbora kojeg su u cijeloj priči preskočili - najavljuje kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupština društva će bajpasirati nas i donijeti odluku. Ma najbolje bi bilo da gospodin Novaković bude i direktor društva i da bude predsjednik nadzornog odbora i skupština društva pa da sve bude u rukama jednog čovjeka, evo. Mi ćemo osporavati to", govori član Nadzornog odbora Vlatko Kotting.

A problem je u tome da su zadužili i zemljište i zgradu i logistički centar Plinare. Strahuje da bi im Hera mogla uzeti dozvolu za obavljanje djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za 20 godina koncesije mi kao distributer moramo garantirati financijsku stabilnost. Sad vi meni recite, gdje je financijska stabilnost kad si kolateral u vrijednosti od milijardu i 800 milijuna kuna?", pita se Kotting.

S obzirom na to da sezona grijanja kreće za 3 dana, najvažnije je svim građanima koji su tražili prijelaz na Zagrebačku plinaru reći - grijat će vas radijatori, a ne politička prepucavanja. Oni kojima je istekao ugovor s drugim distributerima za zagrebačku plinaru prelaze automatski, a i drugi imaju pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je dobro da građani i samostalno očitaju i dostave zahtjev s obzirom na to da distributeri imaju rok od plus minus tri dana da se očitaju ti plinomjeri", govori Dalibor Pudić, član Upravnog vijeća HERA-e.

A sav taj plin za nove građane kupiti će od HEP-a. Pa eto da u nečemu vidimo najavu ministra Filipovića - Hrvatski plin ostaje u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo