'Zdravo maleni' / Kreće Međunarodni dječji festival u Šibeniku, najstariji takav na svijetu: 'Godišnje ga posjeti 50.000 ljudi'

Image

Okitili su cijeli grad u kojem ionako već ima puno turista. Djecu iz Lavova na pozornici će ugostiti zbor 'Zdravo maleni'. Planira se 140 programa...

22.6.2022.
19:32
VOYO logo

U Šibeniku traje peto godišnje doba. Tako naime festivalci od milja zovu Međunarodni dječji festival koji traje u gradu. Ove godine 62. po redu, i dalje uz najmlađe kao glavne protagoniste puna dva tjedna trajanja festivala.

A svaki dan i nekoliko predstava što na pozornicama, što na ulicama i trgovima. Za svakog ponešto jer u programu je i niz filmskih projekcija i izložaba, a hrvatskim umjetnicima pridružuju se i kolege iz čak deset zemalja svijeta, među njima i Ukrajinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vratio se u lijepu našu /

Goran Višnjić s djecom došao u Šibenik, a samo pred kamerama Exkluziva otkrio kada počinje snimanje 'Hitne službe'

Image
vratio se u lijepu našu /

Goran Višnjić s djecom došao u Šibenik, a samo pred kamerama Exkluziva otkrio kada počinje snimanje 'Hitne službe'

Marijan Raci iz Primoštena se prisjetio: "To je još otkad san ja bija dite. To mi je uvik bilo... pun grad, puno dice, šušur, ludilo, predstave po ulici. Prije je to možda bilo i bogatije, dolazili su Brazilci... Možda je to meni izgledalo drukčije. Ali, sve u svemu, odlično."

Ana Lokas iz Šibenika: "To je divno. Mi živimo za ovaj festival, volimo ga posjećivati, dolazimo na radionice, predstave..." I Izabel Lokas misli da je festival odličan: "Mislim da je baš lijepo prilagođen djeci. I mislim da su ove predstave ovdje zakon!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste propustili otvaranje, ima još dana. O zanimljivostima šibenskog dječjeg festivala za RTL je izvijestila Nikolina Radić.

Ona je objasnila da je ove godine festival poseban, i za Šibenčane i za organizatore, zato što nakon dvije pandemijske godine, sad nema više nikakvih ograničenja, može biti puno gledalište, ne mora biti razmaka između gledatelja niti u parteru niti na trgu kod katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj festivala Jakov Bilić kazao je što je ove godine posebno: Nakon dvije godine borbe za puko preživljavanje i za to da festival nastavi tradiciju najstarijeg festivala djeteta ovakvog tipa na svijetu, ove godine imamo nekoliko noviteta. Imamo predstave za djecu koja imaju problema sa sluhom. Dolaze nam iz desetak zemalja i djeca i umjetnici. Posebno ističem djecu iz Lavova koji dolaze, kojima će domaćini biti naš čuveni zbor 'Zdravo maleni' na našoj ljetnoj pozornici."

Okitili su cijeli grad zastavicama. Rekao je da planiraju oko 140 programa, da je upisano oko 1000 djece upisano u različite radionice: "Očekujemo oko 600 izvođača... Neke naše procjene su da oko 50.000 ljudi prođe kroz Međunarodni dječji festival, ne samo Šibenčana..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog s javljanjem iz Šibenika pogledajte ovdje:

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo