sporna zabava / Kreće nadzor rada predsjednika splitskog Upravnog suda koji se zabavljao s Kerumom

Image
Foto: Screenshot You Tube

Predsjednik splitskog Upravnog suda je jedan od sudaca koji su sudjelovali na zabavi u konobi 'Pršut' Željka Keruma

8.2.2021.
16:56
Screenshot You Tube
VOYO logo

Visoki upravi sud odredio je u ponedjeljak nadzor urednosti obavljanja poslova predsjednika splitskog Upravnog suda Silvia Čovića i sudaca tog suda u predmetima u kojima je stranka Željko Kerum i s njim povezane osobe i tvrtke.

Predsjednik splitskog Upravnog suda je jedan od sudaca koji su sudjelovali na zabavi u konobi 'Pršut' Željka Keruma. Prema objavljenoj videosnimci, uz Čovića su na zabavi sudjelovali predsjednik splitskog Županijskog suda Bruno Klein, sudac i glasnogovornik tog suda Dinko Mešin, sudac istog suda Miho Mratović i sudac splitskog Općinskog suda Tomislav Zlodre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sva kršenja mjera vladajućih /

Ako smo u Hrvatskoj išta naučili o mjerama onda je to i činjenica da one nisu za svakog iste

Image
Sva kršenja mjera vladajućih /

Ako smo u Hrvatskoj išta naučili o mjerama onda je to i činjenica da one nisu za svakog iste

Upravni sud u Splitu je u ponedjeljak priopćio da sudac Čović trenutačno nije zadužen ni za nijedan predmet u kojemu bi sudjelovao Kerum ili s njim povezana osoba. Na tom sudu se vodi upravni postupak između trgovačkog društva Kruščica d.o.o. koja je u vlasništvu Kerumove supruge Fani i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sud u priopćenju navodi kako je od osnivanja suda 1. siječnja 2012. pokrenuto ukupno 10 sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum, Kruščica i Kerum d.o.o. te ističu kako je od toga riješeno ukupno devet predmeta pa je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva je tužba usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni sud navodi da ni u jednom predmetu bespravne gradnje tužitelja, tvrtke Kruščica nije postupao sudac Čović, osim u predmetu tužiteljice Fani Kerum, a u kojemu je tužba pravomoćno odbijena. Sud navodi da je sudac Čović 2016. sudio i u sporu Kruščice radi dodjele koncesije na pomorskom dobru te precizira da je u tom sporu usvojen tužbeni zahtjev i predmet vraćen na ponovni postupak, a novodoneseno rješenje bilo je predmetom drugog spora pred Upravnim sudom u kojemu nije sudio Čović.

Upravni sud je podsjetio da se na svim upravnim sudovima predmeti dodjeljuju ručno prema Sudskom poslovniku, a da je upravo na inicijativu Čovića, splitski Upravni sud dva puta ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju ističu kako službeni statistički podaci pobijaju navode i napore pojedinih novinara koji, kako navode, "kroz medijski prostor zlonamjerno pokušavaju nametnuti dojam" da se Kerumu ili s njim povezanim fizičkim ili pravnim osobama pogoduje u sudskim postupcima pred Upravnim sudom u Splitu. Uz to, dodaju da su podaci o kretanju i rješavanju navedenih predmeta javno objavljeni na internetskim stranicama suda.

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa izvijestio je u petak da je pred mjerodavnim vijećima pokrenuo postupak na temelju Kodeksa sudačke etike protiv splitskih sudaca koji su sudjelovali na zabavi u konobi Željka Keruma, no Sessa ističe da za sada nema osnove da protiv sudaca pokrene stegovni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo