OSIGURAT ĆE SE ISTI LIJEČNICI / Kreće obnova bolnica nakon potresa, ako imate termine u KB-u Merkur provjerite gdje doći da ne poljubite vrata

Na godinu se u Merkuru rodi oko 2000 beba. Dok traje obnova - rađat će se u drugim bolnicama. Obnova cijelog Merkura trajat će dvije godine

9.9.2022.
21:18
VOYO logo

Jedna po jedna - trudnice stižu na pregled u KB Merkur, ali neće još dugo. Ginekologija privremeno zatvara vrata - slijedi obnova.

"Toga me najviše strah jer sam rodila prvo dijete tu i nadam se roditi i drugo, ali je termin negdje između, molimo Bog da do kraja idućeg tjedna bude nešto", rekla je Zagrepčanka Zrinka Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja recimo nisam znala, ovo mi je prvi glas, ali naravno da moraju maknuti da bi obnovili", kazala je Ksenija Jeličić iz Zagreba.

Od ponedjeljka, 12. rujna sve pacijentice iz KB Merkura koje su imale termine za preglede do kraja rujna idu u KBC Sestre milosrdnice. Rodilište i hitna ginekološka služba za tjedan dana prestaju raditi. Sve onkološke pacijentice kod kojih je početak liječenja planiran na Merkuru, nakon 1-og listopada će u Vinogradsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo se potrudit da to bude da što manje osjete da što manje stradaju pacijenti. Da im pružimo najveću moguću uslugu da se zbrinu kako smo i dosad zbrinjavali. Ja se nadam da će svi imati razumijevanja", kazao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KB-a Merkur, Željko Duić.

Image
'NEDOSTAJE DJELATNIKA' /

KB Sveti Duh u problemima? Ravnateljica donijela niz odluka koje će osjetiti i građani

Image
'NEDOSTAJE DJELATNIKA' /

KB Sveti Duh u problemima? Ravnateljica donijela niz odluka koje će osjetiti i građani

Pacijenticama će se osigurati isti liječnici iz matičnih bolnica. To je posebno važno za onkološke pacijente - naglašavaju iz Udruge Sve za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vjerovati da su Ministarstvo i KBC Sestre milosrdnice napravili dobru reorganizaciju da je sve pripremljeno i da pacijenti neće morati lutati. Pozivam sve na strpljenje, jer ovo nije ničiji hir", rekla je Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, Ljiljana Vukota.

U zbrinjavanju trudnica sudjelovat će i KB Sveti Duh. No, sve one bez komplikacija u trudnoći, a koje dolaze iz okolnih županija upućivat će se u Opće bolnice u Sisku, Karlovcu, Bjelovaru i Zaboku, ovisno o lokaciji. Da se sve stigne u Vinogradskoj će se raditi u dvije smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prelaze liječnici, prelaze i medicinske sestre. Dijelom i pomoćno osoblje, administratori jer moramo zbrinuti sve naše pacijentice. i sve pacijentice koje su imale skrb na Merkuru imat će i kod nas", rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice Krunoslav Kuna.

Na godinu se u Merkuru rodi oko 2000 beba. Dok traje obnova - rađat će se u drugim bolnicama. Obnova cijelog Merkura trajat će dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike