niske plaće / Kreću pripreme za štrajk radnika nekih tvrtki Grada. Vatrogascima u Rijeci plaća je 5600 do 6000 kn, u Zagrebu 30% veće

Usporedili su svoje plaće s drugim postrojbama u Hrvatskoj i zaključili su kako su među najlošije plaćenim postrojbama

15.2.2022.
22:30
VOYO logo

U Rijeci traju pripreme za početak štrajka radnika pojedinih gradskih tvrtki. Još nema pomaka kod vozača Autotroleja, vatrogasaca i zaposlenika dječjih vrtića.

Upravna vijeća vrtića i štrajkaški odbori utvrdili su plan rada ostvare li se najave štrajka 21. veljače. Podsjećamo, razlog djelatnika vrtića niske su plaće s osnovicom 833 kune nižom od zakonski propisane, ali i uvjeti rada. Iz Grada poručuju - prostora za dogovor još ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Roditelji bi trebali izjasnit se do kraja tjedna znači da li su u mogućnosti zadržati djecu kući, ovim putem ih još jednom pozivam da nas shvate da nažalost nismo mi koji su ih doveli do ove situacije i da nas, ako nas žele podržati, da ostave djecu kući, naravno za svu djecu koja to nisu u mogućnosti da će vrata vrtića biti otvorena i da će biti organizirana naglašavam sigurnost, skrb, njega i prehrana za djecu, odgojno- obrazovnog rada nema“, rekla je Ingrid Čavić, sindikalna povjerenica u Dječjem vrtiću Rijeka.

„Do kraja tjedna pozvat ćemo predstavnike sindikata, no naravno nećemo komunicirati preko medija, sjest ćemo za stol vidjeti da li se možemo ili ne možemo dogovoriti“, kazao je Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naši uvjeti su jučer dostavljeni poslodavcu. Tražimo povećanje plaće u iznosu od 600
kuna i dodatak za topli obrok u iznosu od 400 kuna. Ništa drugo nam nije bitno'', kazao je Frane Žudić, zamjenik predsjednika Sindikata vatrogasaca Rijeke. 

Image
U 'gradu koji teče' /

U Rijeci vatrogascima dogorjelo s niskim plaćama, potplaćeni vozači se pripremaju ići u štrajk podrške tetama iz vrtića

Image
U 'gradu koji teče' /

U Rijeci vatrogascima dogorjelo s niskim plaćama, potplaćeni vozači se pripremaju ići u štrajk podrške tetama iz vrtića

Žudić je rekao kako se prosječna plaća riječkog vatrogasca kreće od 5600 do 6000 kuna. Napomenuo je kako je plaća sačinjena od svih dodataka kao što su onaj za noćni rad i rad blagdanima. Usporedili su svoje plaće s drugim postrojbama u Hrvatskoj i zaključili su kako su među najlošije plaćenim postrojbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kolege u Zagrebu imaju preko 30 posto veću neto plaću'', naglasio je vatrogasac.

Rok do kada su dali gradu da se očituje je 21. veljače, no ako ne dođe do mirenja bit će primorani pokrenuti postupak mirenja pred Gospodarsko-socijalnim vijećem, kao i daljnje akcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Očekivani datum početka štrajka je 1.3., to ovisi i o drugoj strani. Građani mogu biti mirni njihovi životi i zdravlje neće biti ni u jednom trenutku neće biti ugroženi, svoj posao ćemo odrađivati kao i inače. Ali stvari poput osiguranja raznih događaja i prijevoza pitke vode, to ćemo smanjiti'', rekao je Žudić. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo