Pokorili Hollywood / Krenuli iz garaže i privukli pozornost oskarovaca: Hrvati snimili najbolji film znanstvene fantastike

Image

Film je privukao pozornost poznatih oskarovaca kao što su braća Skotak, Alec Gillis pa i Bill George koji je radio makete na originalnom Blade Runneru

8.8.2019.
23:00
VOYO logo

Oni su doslovno krenuli iz garaže i pokorili Hollywood! Prije dvije godine donijeli smo vam priču o dvojici mladića koji su snimali hrvatsku verziju kultnog SF filma Blade Runnera. 

Danas se mogu pohvaliti nagradom za najbolji film znanstvene fantastike koju su osvojili na jednom od najprestižnijih festivala kratkometražnog filma na svijetu u Los Angelesu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetko tko bi povjerovao da je iz ove garaže, prepune smeća i maketa kućne izrade izašao film koji je pobijedio na festivalu kratkog filma u Los Angelesu, u konkurenciji od 10.000 filmova iz 120 država. 

Iako im je film ušao u top 200 filmova koji su se prikazivali, dvojcu koji ga je snimio pobjeda nije bila ni na kraj pameti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo baš mislili da ćemo imat neke šanse osvojit nešto pa, iskreno, nismo ni otišli na dodjelu nagrada nego smo otišli na jedan koncert koji je bio u isto vrijeme", kaže režiser Luka Hrgović.

Nagrada je sigurno razveselila i donatore iz kampanje Kickstarter koji su za ovaj film prikupili 85.000 dolara, 60.000 više nego što se očekivalo. Film u koji su iz početka vjerovali samo najjači fanovi danas hvale i publika i struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi su stvarno dobro reagirali, poslije projekcije su nam prilazili, dosta ljudi, dosta drugih filmaša koji su isto imali svoje filmove tamo. Htjeli su razmjeniti kontakte, raspitivali su se kako smo to napravili", govori Hrgović. 

Film je privukao i pozornost poznatih oskarovaca kao što su braća Skotak, Alec Gillis pa i Bill George koji je radio makete na originalnom Blade Runneru; makete koje izgledaju gotovo identično onima u hrvatskoj verziji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fakat im se svidjelo i onak, poprilično si sretan kad čuješ da takva ekipa kojima se diviš, koji su tvoji idoli, ustvari lajkaju ono što radiš", kaže producent Dino Julius. 

Osim pohvala, dvojcu Hrgović-Julijus stigle su i poslovne ponude. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz ove legende koje smo obilazili, koji su radili na Ratovima zvijezda, Blade Runneru i tako dalje, oskarovce ... našli smo se i s nekim agentima i producentima. Oni su pogledali film Slice, pogledali su te neke naše popratne materijale  i rekli su da im je to cool i da bi jako voljeli vidjeti dugometražni scenarij", govori Julius.   

Ideja je da se snimi novi film: Slice of life. Umjesto 25 minutra trajao bi možda i dva sata. Na raspolaganju bi imao i daleko veći proračun - između 500.000 i milijun dolara, a tu bi bilo i dvostruko više glumaca, među kojima bi se mogli naći i neka poznatija imena.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga dečki iz garaže već lagano pišu scenarij za novu verziju svog filma. Nadaju se, on bi se mogao početi snimati već sljedeće godine.   

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo