avantura na moru / Dvojac s Lošinja krenuo u ribolov: Upalili autopilot i zaspali pa završili na talijanskoj obali

Image
Foto: Pixabay

Kad su shvatili da bi mogli potonuti, bacili su se u more i počeli plivati. Nakon tri sata su se držeći za bovu, uspjeli doći do obale

4.10.2019.
8:27
Pixabay
VOYO logo

Dvojica Hrvata s Lošinja su krenuli u ribolov, upalili autopilot i zaspali. Brod je udario u stijenu i potonuo. Uspjeli su doplivati do obale, ali s talijanske strane Jadrana. 

"Došao sam otvoriti kafić u 7 ujutro i tada sam ih ugledao. Mislio sam da je riječ o lokalnim ribarima, no kada sam pogledao malo bolje vidio sam da na sebi imaju samo donje rublje i čarape", rekao je novinarima Andrea Di Maggio, vlasnik kafića iz talijanskog gradića Fano koji je prvi vidio ribare nakon nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše talijanski portal Corriereadriatico, nesreća 14-metarske koče dogodila se 28. rujna oko 4.30 sati. Ribari su ispričali kako ih je iz sna probudio siloviti prasak. Kad su shvatili da bi mogli potonuti, bacili su se u more i počeli plivati. Nakon tri sata su se držeći za bovu, uspjeli doći do obale.

Ribari u nesreći nisu ozlijeđeni, slučaj istražuje talijanska policija

Prema pisanju talijanskih medija, 27-godišnjaka i 29-godišnjaka su nakon dolaska na plažu pregledali liječnici i ustanovili kako nisu ozlijeđeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču je za 24sata potvrdila i lučka kapetanija u Malom Lošinju. 

"Mogu samo reći da su talijanske službe utvrdile da se na njihovu teritoriju nalaze ljudi koji tamo ne bi trebali biti. Postupili su potom prema proceduri. Što je s brodom i jesu li ribari vraćeni u Hrvatsku, to još ne možemo reći", rekao je za 24sata David Radas, glasnogovornik ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O okolnostima ove nesreće bit će pokrenuta istraga. Slučaj istražuje i talijanska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo