ŠTO KAŽU U FONDU? / Krenuo natječaj za energetsku obnovu kuća, građani se ne mogu prijaviti: 'Ponovno su zakazali 'državni informatičari'. Natječaj treba poništiti'

Image
Foto: RTL / Screenshotovi čitatelja RTL.hr-a

Svjesni smo da će ovaj način prijave za dio građana predstavljati izazov, kazali su u Fondu još u lipnju

1.9.2020.
10:30
RTL / Screenshotovi čitatelja RTL.hr-a
VOYO logo

Službene prijave građanki i građana za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, a za koju je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 203 milijuna kuna bespovratnih sredstava i ove se godine odvijaju isključivo elektronski, krenule su jutros u devet sati. Ili nisu, barem ne za sve. 

Image
Od 1. rujna /

'Dijeli' se više od 200 milijuna kuna: Kreću prijave za bespovratnu pomoć države za energetsku obnovu kuće

Image
Od 1. rujna /

'Dijeli' se više od 200 milijuna kuna: Kreću prijave za bespovratnu pomoć države za energetsku obnovu kuće

RTL.hr-u javio se niz čitatelja i čitateljica koji imaju problema s prijavom i traže poništavanje natječaja jer smatraju da nemaju svi koji se prijavljuju jednake mogućnosti. Hoće li njihov zahtjev biti ispunjen, a ponajprije u čemu je uopće (bio) problem te kako je do njega došlo i što se radi(lo) na njegovu otklanjaju, pitanja su na koja smo čekamo odgovore koje smo zatražili u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Podsjetimo, ove je godine prijava moguća isključivo elektronski, a zainteresirani za obnovu trebali su se registrirati u sustavu za e-prijavu na javne pozive Fonda. U sustavu se popunjava prijavni obrazac i učitava sva potrebna dokumentacija, a prijave su krenule danas u devet sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Fondu su proteklih dana, pa tako i jučer, apelirali na građane, odnosno certifikatore da dobro provjere jesu li priložili svu potrebnu dokumentaciju i da spremo dočekaju službeni početak prijava. ''Vjerujem kako je jako puno građana i certifikatora već spremno za prijavu'', istaknuo je dan ranije direktor Fonda Siniša Kukić, koji je, pak još prije nešto više od dva mjeseca kazao i da su ''svjesni da će ovaj način prijave za dio građana predstavljati izazov''. 

Izazov, neke vrste - ''specifikaciju'' čekamo, očito nije izostao. Naime, ''od 8:55 ujutro nije moguća prijava, stalno vrti neku grešku. Ponovno su zakazali "državni informatičari". Pokušavam i nikako ne ide. Nakon toga ipak dobijem mail da je zahtjev zaprimljen u 9:51, a visimo nad prijavom već od 8:50. Ispast će da svi koji su predali zahtjeve do 9:05 da su dobili sredstva, a mi svi ostali nismo'', samo je jedna od niza pritužbi naših čitateljica i čitateljica.

Mnogi od njih smatraju da bi natječaj trebalo ponoviti: "S obzirom na to da je web stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uslijed tolike navale pala i nije bilo moguće se prijaviti na natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, vjerujem da ćete poništiti natječaj kako bi svi koji su se namjeravali prijaviti imali ista prava i mogućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo