užarena hrvatska / Krenuo novi toplinski val: čeka nas pakleni vikend, temperature i do 40 stupnjeva!

Najavljeni toplinski val i službeno je počeo. U cijeloj zemlji, osim na planinama, temperatura je prelazila 30 stupnjeva, a ponegdje i 35. No, ono najgore tek dolazi

15.7.2015.
19:05
VOYO logo

Nakon što je vrućina u Hrvatskoj na nekoliko dana poprimila blaže razmjere, od srijede je ponovno počeo novi, najavljeni toplinski val. 

Presjek temperatura tijekom srijede, kao i ono što nas očekuje u idućim danima i tjednima u RTL-u danas objasnio je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznad 30 C i u Gorskom kotaru 

Najtoplije je bilo u Makarskoj, gdje je temperatura dosegla vrućih 36 stupnjeva. 

Općenito, temperature su u srijedu bile više na obalnom području, ponajviše u južnim dijelovima zemlje. Tako je Split, Metković i Karlobag grijalo 35 stupnjeva, dok je stupanj manje bio u Šibeniku, Kninu i Pazinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura na kopnu bila je 33 stupnja celzijusa, i to u Slavonskom Brodu, a glavni grad grijala su 32 stupnja celzijusa. 

Iznad 30 C bilo je, nekarakteristično, čak i u Gorskom kotaru, a najniže temperature bile su na planinama i u gorjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature za vikend dosežu vrhunac

Ipak, najgore tek slijedi, pa će tako svaki sljedeći dan pred nama biti nešto topliji od prethodnog, a vrhunac nas očekuje krajem tjedna i tijekom vikenda.

Najtoplija bi trebala biti Slavonija, u kojoj bi u ta tri dana temperatura mogla biti između 37 i 40 C, dok će u ostatku Hrvatske temperature biti neznatno manje, ali opet iznadprosječno visoke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, očekuje nas jedno od toplijih ljeta posljednjih godina, a neće biti nikakvo čudo ukoliko do kraja mjeseca padne i neki srpanjski rekord. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo