ROJS OSTAJE PRI SVOM / Krešić i Rojs pomireni pred kamerama RTL-a. Jarku objasnili redoslijed drame oko generala, stavili svoje mandate na raspolaganje

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora jedna od tema je i pismo nekoliko generala i odvjetnika Ante Nobila, koji od predsjednika Milanovića traže pomilovanje osuđenih šefova Udbe Perkovića i Mustača

26.4.2022.
18:57
VOYO logo

Ljubo Ćesić Rojs, zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora i Marinko Krešić, predsjednik tog istog zbora, dvije su zaraćene strane po pitanju pomilovanja generala Perkovića i Mustača, a iako se danima prepiru oko toga tko je pokretač akcije, gostovali su u RTL-u Danas s Andrijom Jarkom.

Krešić govori kako je Upravni odbor koji je napustio izvijestio o situaciji iz Mostara. Na sjednici je, govori, kao odgovorna osoba dao mndat na raspolaganje, a sada čeka odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije činio Hrvatski generalski zbor, nego pojedinac, navodi.

Rojs govori kako je i on dao svoj mandat na raspolaganje, a ako imaju išta što misle da je naštetilo ugledu zbora, navodi, neka ga razriješe. "Mi smo kumovi, mene bi spasilo, povukao se u mirne vode, vodio računa o sebi", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i redoslijed kojim je pismo potpisano, a sve se, govori, dogodilo u ponedjeljak 11. travnja, oko 10:30 sati. Na stol mu je, tvrdi, došao potpisan dokument od Čermaka i Gotovine. On ga je pročitao i kad su oni potpisali "za mene je to bio zakon", tvrdi. "Zvao sam kuma, Marinka Krešića i on je potpisao. Ovo što su priče, nije dobro da se pričaju", istaknuo je.

Krešić kaže da mu i danas nije jasno kako je problem nastao. Smatra kako je Rojs pogrešno razumio rečenicu jer iz ureda Nobila s dva generala došli su na inicijativu dva generala, ali nije bio Rojs. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rojs je pak upitan je li prešao granicu. "Ja sam takav. Ja sam rekao i neću reći da je netko drugi. Povrijedilo me da se navelo da sam ja organizator s Nobilom", ističe.

Zaključuje kako Hrvatski generalski zbor nije izgubio integritet. Nastavit će s radom, radit će po statutu, on je jasan, on je ustav. "Ja ne povlačim svoj potpis, da svi povuku, ja neću", tvrdi. Povukao je pak sve što je rekao oko kuma. "Nismo se ni svadili", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo