Sindikalni ultimatum Vladi / Krešimir Sever: 'Onog trenutka kada Sabor odredi datum referenduma, mi ćemo biti spremni za razgovor'

Image

"Sada više nije vrijeme za razgovor, barem ne nakon što su skupili više od 700.000 potpisa"

14.8.2019.
19:32
VOYO logo

Vođa Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever za RTL Danas komentirao je nedostatak dijaloga između Vlade i sindikata koji se nastavlja i dalje. No sada su sindikati ti koji smatraju da - nije vrijeme za razgovor. Tvrde, on se trebao dogoditi davno prije prikupljanja potpisa za referendum protiv rada do 67. godine života.

"Nije da sindikati nisu za razgovor, nego smatraju da sada više nije vrijeme za razgovor, barem ne nakon što su skupili više od 700.000 potpisa. Osnovni preduvjet za obnovu dijaloga s ministrom jest da se napokon raspiše datum referenduma. Onoga trenutka kada Hrvatski sabor kaže kojega će datuma biti referendum, mi ćemo biti spremni za daljnje razgovore, iako ni to samo po sebi nije dovoljno jer smo izgubili povjerenje u vlast i socijalni dijalog zbog svega što su radili prije. I to ne samo ova vlada, nego i Milanovićeva, Oreškovićeva..", nabraja Sever i dodaje kako straha od gubitka kontakta s Vladom zbog odbijanja dijaloga, nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Vlada je sebi već davno izabrala poslodavce kao sugovornike i nas poziva tek po potrebi. Ne bojimo se da ćemo biti isključeni, mi ćemo se znati nametnuti po potrebi. Vlada mora znati da nema vremena, uskoro su predsjednički izbori, slijedi nam i presjedanje Europskom unijom te bi Vladi prije svega trebala biti važna obnova dijaloga, a da bi to postigla, treba ispuniti neke preduvjete koje mi očekujemo", napominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč najavi resornih ministara o povećanju plaća u školstvu i državnoj upravi, sindikati tvrde da su plaće i dalje premale. 

"Plaće su u cjelini u javnom sektoru premale, to nije pitanje samo zdravstva i obrazovanja. Nema zatvorskih čuvara, policajaca, nedostaje radne snage. Plaće treba podignuti svima ako se ne želi dalje poticati iseljavanje iz državnih sustava", rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo