TREĆI PUT IM SKINULI ZAKON / Kriza u Banskim dvorima: HNS prijeti izlaskom iz Vlade?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Spor među koalicijskim partnerima nastao je zbog Zakona o udžbenicima

30.11.2018.
22:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Novi potres u Banskim dvorima uzdrmao je danas vladajuću koaliciju i ako premijer Andrej Plenković u srijedu ne stavi na dnevni red Vlade Zakon o udžbenicima za drugo saborsko čitanje, što ugrožava cjelokupnu obrazovnu reformu, HNS, kazali su za Jutarnji list izvori iz stranke, više neće biti dio vladajuće koalicije. 

Zakon o udžbenicima, navodno, premijer je danas već treći put odbio staviti na dnevni red sjednice Vlade i to u zadnji trenutak, na užem kabinetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada: Planirano je da zakon ide u srijedu na sjednicu 

"Već treći put zaredom premijer nije stavio Zakon o udžbenicima na Vladu i svaku garanciju da će to učiniti nije ispoštovao, čime je svjesno ugrožena cijela obrazovna reforma. Nekoliko mjeseci uporno naglašavamo da je Zakon o udžbenicima ključ. Zakon, naime, omogućuje ulazak obrazovne reforme iduće godine u sve hrvatske škole. Zbog obrazovanja smo ušli u Vladu, to smo obećali građanima, i ako HDZ to nastavi sabotirati, nema razloga da ostanemo u vladajućoj većini", rekao je izvor iz HNS-a. 

Iz Vlade su večeras neslužbeno poručili da je i planirano da zakon bude izglasan u srijedu pa se čini kako će se izbjeći sukob koalicijskih partnera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo