ogromni dugovi / Kronologija Kerumove propasti: Kako se nekad uspješni poduzetnik našao pred bankrotom?

Nakon dugogodišnje neuspješne predstečajne nagodbe sve bi moglo završiti konačnim slomom nekadašnjeg prvog čovjega Splita

6.11.2018.
19:59
VOYO logo

"Sanjam samo isti san, dosta često. Ovaj, da sam ostao bez love, da recimo šetam po gradu i sad hoću nešto kupiti i uđem u butigu i nešto sam odabrao i idem platiti i ono nemam novaca. To je strah od propasti" - ovako je Željko Kerum sanjao 2004., a njegova noćna mora postaje stvarnost. Kerum d.o.o. ide u stečaj. 

Naša pitanja izbjegao je i danas. Telefonom iz Italije poručuje da nema komentara te da se u Hrvatskoj ionako otvaraju tisuće stečajeva. Prije četiri godine dugovao je 1,7 milijardi kuna. U posljednjih 120 dana skupilo se još 285 milijuna pa je Trgovački sud pozvao vjerovnike da prijave tražbine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi počeli kada je od trgovca postao hotelijer

Nekad uspješni poduzetnik ostaje bez tvrtke, ali i bez stanova i zemljišta na Braču, Hvaru, u Zagrebu, Dubrovniku, Trogiru i Splitu kojim je upravljao  od 2009. Tada je kazao kako je lakše voditi grad nego vlastitu tvrtku, jergrad ima jedan proračun, infrastrukturu i logistiku, a sve se može pokrenuti, kako je rekao, projektima.

Pa se okružio bliskim ljudima, gradonačelničke  plaće se odrekao, ali ne i privatnog biznisa. Problemi su počeli kada je od trgovca postao hotelijer. Najskuplja investicija bacila ga je u financijske probleme. Tvrtka koja je upravljala hotelom otišla je u stečaj, a nikad dovršena građevina na bubanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve trgovine Kerum je morao prodati. Ali na pitanja o dugovima godinama on i sestra odgovarali su ovako: "Mislim da ste vi u problemima! Željko Kerum nije nikome dužan, Željko Kerum potražuje od mnogih, al ne spominje nigdje."

Neuspješan povratak u politiku

Izgradio je Zapadnu obalu, podignuo spomenik Tuđmanu i križ na Marjanu. Osnovao je i stranku, zajedno sa sestrom ušao je u Sabor, ali tamo se jedva pojavljivao. 2013. izgubio je fotelju gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja da nisam zalipio pršut na čelo na prošlim izborima, ja bi dobio. Ali tada nisam htio pobijediti i zato sam htio napraviti nešto da ljudi misle drugačije i zbog toga nisam pobijedio", kazao je Kerum u prosincu 2016.

2017. ponovno se pokušao vratiti. Opet neuspješno. U drugom krugu gubi od aktualnog gradonačelnika. 24 godine mlađa supruga, petero djece, skupi automobili, jahte, motocikli i luksuzan život. Pred kamerama je vozio bez kacige, trčao i kuhao. U javnosti se obračunavao se s neistomišljenicima i što god da se oko njega događalo - pjevao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo