SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM / Kruzeri bi mogli uplovljavati u Dubrovnik, gradonačelnik za RTL: 'Iznimno sam zadovoljan odlukom Stožera, ovo je test za 2021.'

Mato Franković zatražio je izmjenu uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od 200 putnika u hrvatske luke

10.8.2020.
19:07
VOYO logo

Nakon što je MSC, jedna od najvećih svjetskih kompanija za kružna putovanja i tržišni lider na području Europe, najavila početak putovanja svojih brodova, predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika su iskazali interes za uključenje Dubrovnika u plan putovanja.

Image
RIJEČ STRUČNJAKA /

Capak za RTL otkrio hoće li djeca normalno u školu: 'Ako situacija bude kao danas, mogu i moraju!'

Image
RIJEČ STRUČNJAKA /

Capak za RTL otkrio hoće li djeca normalno u školu: 'Ako situacija bude kao danas, mogu i moraju!'

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak najavio je da će se vjerojatno dopustiti uplovljavanje kruzera u Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući takvu moguću odluku gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković za RTL Danas u razgovoru s reporterkom Andreom Žarak kazao je: ''Iznimno sam zadovoljan, općenito suradnja Grad Dubrovnika i Stožera civilne zaštite je izvanredna. Ovo nije prvi put da je Stožer izašao u susret prijedlozima Grada Dubrovnika, podsjetit ću da je već ranije Grad Dubrovnik zatražio da se podijele brojke zaraženih po regijama što je ispoštovano i vidimo u konačnici rezulturalo dobrim ocjenama i od strane drugih europskih zemalja''.

Što se tiče dolaska kruzera u Dubrovnik, Franković je istaknuo da MSC ima ''jasne protokole zbog kojih je mogućnost zaraze iznimno mala među posjetiteljima koji će dolaziti u Dubrovnik, a postoje i jasni protokoli koje treba ispuniti Grad Dubrovnik i Luka Dubrovnik'': ''Mi ćemo to i ispuniti sa zadovoljstvom. Ovo je, ja bih rekao, više test za 2021. i činjenica da je potrebno da položimo taj test kako bi nas prepoznale i ostale kruzer-kompanije 2021. godine''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Grad gubi više od 200 milijuna kuna nedolaskom kruzera, dakle, radi se o iznimno značajnim sredstvima koje smo do sada uprihodovali u prijašnjim godinama od strane kruzer-kompanija. U idućoj godini nas očekuje i naplata kruzer-takse, a samo ona iznosi više od 10 milijuna kuna prihoda u gradsku blagajnu'', istaknuo je Franković.

U rujnu ili listopadu mogli bi, ostvari li se najava odluke, možda će se ostvariti dva ili tri, maksimalno 10 posto, no i to je test za 2021, zaključio je gradonačelnik Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo