bezbroj reakcija / 'Kuda idu naše donacije?' Građani zabrinuti da azil u Varaždinu izgladnjuje i prodaje pse

Image
Foto: Ilustracija / RTL

Neki tvrde da kruh preliju toplom vodom i to daju psima, a s obzirom na donacije, psi nikad ne bi trebali biti ni gladni ni žedni

28.11.2018.
21:25
Ilustracija / RTL
VOYO logo

Nedavno je izašla priča o Udruzi Spas, a u kojoj se navode tvrdnje više građana da su nezadovoljni procedurom koja je potrebna kako bi se u Spasu udomio psić. Voditeljica Udruga Gordana Lacko poručila je još i da su preblagi.

No, priča se nastavila, piše evarazdin.hr. Reakcije građana samo su se nastavile gomilati kao i njihova iskustva. Tvrde kako ih najviše smeta što se potencijalnim udomiteljima ne dozvoljava obilazak azila u procesu udomljavanja. Spominje se i odbijanje donacija, plaćanje udomljavanja, a u cijeloj priči upitna je povezanost Spasa s njemačkom udrugom Lesika koja na svojim službenim stranicama za cijenu od 300 eura i više prodaje psiće iz varaždinskog azila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivačica udruge Spas (prethodno zvana Udruga Život) Jasminka Vrček kazala je za evarazdin.hr da se maknula od tamo jer joj se otpočetka nisu sviđale stvari koje su se ondje radile.

Nepodnošljivi uvjeti

"Muž je još radio tamo kada je došla aktualna voditeljica udruge. U statutu udruge lijepo piše da su psi namijenjeni za udomljavanje, a ne za prodaju i daljnji rasplod. Mi smo imali velike planove i napravili nacrte za šetnicu, ali ništa se od toga nije moglo ostvariti jer donacije nisu išle u tom smjer", kazala je pa nadodala da su uvjeti u azilu nepodnošljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da kruh dobivaju iz Varaždinke, a onda se taj kruh prelije toplom vodom i to psi jedu. S obzirom na donacije, kaže Jasmina, ti psi nikad ne bi trebali biti ni gladni ni žedni.

Kako doznaje evarazdin.hr iz financijskog izvještaja, u 2017. godini prihodi udruge Spas bili su 1, 165,991 kn, a u udruzi je ukupno zaposleno sedmero ljudi. Također, Grad Varaždin ove je godine povisio donacije udruzi za još 200 tisuću kuna te sada ukupna novčana sredstva od Grada iznose 560 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo