Domaćinske vještine / Kuhaju, peku, šivaju, peglaju...: Osnovna škola na Krku vratila domaćinstvo, a učenici su presretni

Image
Foto: Shutterstock

Ono što se i kako ondje radi zapravo je ona prava 'škola za život'

12.2.2020.
8:48
Shutterstock
VOYO logo

Od ove školske godine u Osnovnoj školi Malinska-Dubašnica počela je provedba nove izvannastavne aktivnosti – domaćinstva. Ideja uvođenja ili, bolje rečeno, vraćanja takvog zanimljivog i korisnog obrazovno-odgojnog programa potekla je od učiteljice razredne nastave Anamarije Čubranić.

Novi list piše da se pozivu za pohađanje nove izvannastavne aktivnosti odmah spremno odazvalo dvadesetak učenika, osnovaca koji s nestrpljenjem i neskrivenim oduševljenjem čekaju svaki novi sat domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi polaznici sudjeluju u svim aktivnostima, zabavljaju se i uče mnoga korisna znanja, ali i "domaćinske vještine", i to na zanimljiv način, napominje voditeljica programa u sklopu kojeg se uče i praktične vještine kao što su priprema jednostavnih jela, spremanje zimnice, pečenje kolača i torti, prženje čipsa i priprema kokica, kuhanje čaja i pudinga, izrada zdravog sladoleda, jednako kao i vještine poput šivanja, sadnje cvijeća, izrade ukrasnih predmeta, peglanja te pravilnog i sigurnog obavljanja mnoštva drugih sličnih kućanskih poslova.

"Mališani se na domaćinstvu okupljaju jednom tjedno, a na radionicama stalno ističu da je takav program, uz to što je koristan, ujedno i zabavan, ali i zanimljiv" ističe učiteljica Čubranić, ocjenjujući da je ono što se i kako ondje radi zapravo ona prava "škola za život", već i stoga što nakon svakog rada vrijedni osnovci za sobom pospreme i očiste radni prostor te operu suđe kojim su se koristili. I sve to bez gunđanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo