veliki dugovi / Kujundžić i Marić s predstavnicima veledrogerija: unatoč velikom dugu ovrha neće biti, a do kraja godine pronaći će se konkretnija rješenja

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predstavnici veledrogerija sastali su se u petak s ministrom Zdravkom Marićem i ministrom Milanom Kujundžićem, oko pronalaska rješenja za dugovanje bolnica prema veledrogerijama

29.9.2017.
12:29
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ukupni dugovi za isporučene lijekove i medicinski materijal zdravstvenim ustanovama narasli su krajem kolovoza na tri milijarde kuna, među kojima su 2,4 milijarde dospjelih obveza, a najkritičnija situacija je u nekoliko bolnica koje su veledrogerijama dužne više od 900 dana, zbog čega bolnicama prijete ovrhe.

Na sastanku koji se održao u petak sudjelovali su predstavnici veledrogerija s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, no nisu došli do konkretnih riješenja oko dugovanja bolnica prema veledrogerijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri poručuju kako će se u idućih 15 dana pronaći način kako bi se dio novca uplatio na račun veledrogerija. Unatoč velikom dugu ovrha neće biti, a do kraja godine pronaći će se konkretnija riješenja. 

Veledrogerijama je u svibnju, odlukom Vlade, uplaćeno 200 milijuna kuna, no predsjednik Udruge veledrogerija Jasminko Herceg kaže kako im je isplaćen samo dio tog novca jer su bolnice ta sredstava iskoristila za isplatu regresa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samo kap u moru duga", izjavio je Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike