imovinska kartica / Kujundžić razgovarao s Plenkovićem: 'Nismo o ostavci. Piše u kartici tko mi je posudio novac'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kujundžić je predao novu karticu, ali je opet pogriješio pa još nije objavljena!

23.1.2020.
14:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, da se nije razgovaralo o njegovoj ostavci.  

Premijeru je rekao da je spreman očitovati se o podrijetlu svojih nekretnina kao i propustu u imovinskoj kartici vezano uz njihovu procjenu vrijednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da lijepo sve objasnim kao što je to u uređenom društvu. Nismo razgovarali o ostavci", rekao je Kujundžić.

Na pitanje o tome je li premijer bio zadovoljan sastankom i njegovim odgovorima, Kujundžić kaže: "Nije imao više pitanja. Vi znate da sam ja štur u odgovorima kad je riječ o emocionalnim, psihološkim i duhovnim procjenama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je već nadopunio svoju imovinsku karticu.

"Kartica je već nadopunjena, dotjerano je što je bilo propušteno u formalnom smislu, a sadržajno je sve stajalo u njoj. Dodao sam kategoriju koja se odnosi na kredit, na primanje iz plaće, da se vidi kako je nastala moja ušteđevina. Svatko može vidjeti na tekućem računu", rekao je Kujundžić i dodao da je i ranije u imovinskoj kartici pisalo da je 40.000 eura posudio od prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima nije htio reći ime prijatelja od kojeg je posudio taj novac, no rekao je da je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dao njegovo ime, kao i da ono sada stoji i u njegovoj imovinskoj kartici.

"Nomina sunt odiosa. Treba poštovati proceduru, sve se može vidjeti. Ime je navedeno u imovinskoj kartici. Stoji tamo...", zaključio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo: Kujundžić podnio novu karticu pa shvatio da mu se "omakla greška"

Glasnogovornica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Martina Jurišić izjavila je u četvrtak da je ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu podnio novu imovinsku karticu, no ona neće biti objavljena jer se ministru u njezinu ispunjavanju "omakla greška".

Nakon što je ministar zdravstva u četvrtak izjavio da je Povjerenstvu za sukob interesa predao novu imovinsku karticu, glasnogovornica povjerenstva tu je informaciju djelomično potvrdila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurišić je Hini kazala kako je Kujundžić uistinu predao novu imovinsku karticu, ali ju je istoga dana povukao jer je u njoj uočio grešku.

"Dužnosnik je u srijedu podnio karticu, međutim, javio je povjerenstvu da mu se omakla nekakva greška i da će podnijeti novu karticu te zamolio da ne objavljujemo tu karticu", kazala je Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da Kujundžić još nije dostavio novu karticu, a jučerašnja imovinska kartica neće biti objavljena.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo