KINEZI ZAINTERESIRANI ZA GRADNJU / Kujundžić: 'Sindikalni pregovori su važni, ali važnija je nova sveučilišna bolnica'

Kujundžić je razgovarao u splitskome KBC-u s potencijalnim kineskim investitorom o gradnji nove sveučilišne bolnice u Splitu

26.8.2019.
14:36
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da su sindikalni pregovori važni, ali da je za Hrvatsku važnija mogućnost izgradnje nove sveučilišne bolnice u Splitu o čemu je u ponedjeljak razgovarao u splitskome KBC-u s potencijalnim kineskim investitorom.

Kineska medicinska kompanija u vlasništvu države Sinopharm Internacional iskazala je zanimanje za gradnju sveučilišnih bolnica u Splitu, Zagrebu i Osijeku, a tim povodom u ponedjeljak održan i prvi sastanak u splitskome KBC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pak za ministra imali i puno drugih pitanja, među kojima i zašto danas nije na pregovorima sa sindikatima u Zagrebu.

"Današnji događaj u Splitu važniji je projekt za Hrvatsku, a to je mogućnost izgradnje nove sveučilišne bolnice u Split, sindikalni pregovori su važni i njih vode predstavnici triju ministarstava - zdravstva, financija i rada", odgovorio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li zdravstvenim djelatnicima podići plaće ministar je rekao da je opravdano što se traži povećanje plaća jer, istaknuo je, ako zdravstvene djelatnike želimo zadržati u Hrvatskoj, trebaju im nešto veće plaće.

Uvjeren je da će se ministarstva s predstavnicima sindikata "naći na onome što je moguće". Smatra kako je apsolutno opravdano da i liječnički sindikat sudjeluje u pregovorima, kao i da "ministar rada to žurno mora raditi s obzirom da nigdje u svijetu ne postoji da liječnici ne pregovaraju o kolektivnom ugovoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novinarima je podijelio i stajalište ministra financija Zdravka Marića koji je, istaknuo je, "prvi za podizanje plaća liječnicima i medicinskim sestrama, ali i smatra da treba uvažiti realnost, te pronaći novac". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo