'broj traženih potpisa je nerealan' / Kujundžić traži produžetak roka za prikupljanje potpisa kandidata: 'HDZ ima manje od 50.000 članova'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Sve drugo nas uvodi u blamažu i neljudski odnos prema našim vrijednim ljudima na terenu', poručuje Kujundžić

25.2.2020.
11:07
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić zatražio je u utorak od glavnog tajnika Gordana Jandrokovića produžetak roka za prikupljanje potpisa kandidata na unutarstranačkim izborima i upozorio da je broj traženih potpisa nerealan jer HDZ, tvrdi, nema 210.000, već manje od 50.000 članova.

Uoči isteka roka za prikupljanje potpisa u petak, 28. veljače, Kujundžić traži da se datum za predaju kandidacijskih lista produži za pet dana kako bi kandidati mogli prikupiti preostale potpise koji im stižu s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziva i da se još jednom prebroji članstvo HDZ-a, za koje glavni tajnik Jandroković tvrdi da iznosi 210.000 članova.

Naime, na temelju tog podatka, određeno je da kandidati za predsjednika stranke i zamjenika moraju prikupiti 10.500 potpisa, a kandidati za potpredsjednike više od 6000 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić upozorava da je na terenu opća strka oko prikupljanja potpisa jer HDZ zapravo nema 210.000 već manje od 50.000 članova, što je zaključio na temelju GDPR-a koji je "jedini relevantni broj". 

"Sve drugo nas uvodi u blamažu i neljudski odnos prema našim vrijednim ljudima na terenu, koje bespotrebno mučimo i izluđujemo nepromišljenim administrativnim mjerama, bez imalo osjećaja. U konačnici radimo dugoročnu štetu loše sjetve za, nedaj Bože, još goru jesenju žetvu", poručuje Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo