dio odlazi na novu bolnicu u rijeci / Kujundžić upozorava: 'Zdravstveni proračun veći za 170 milijuna kuna, ali to nije dovoljno'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Zadovoljan sam s obzirom na financijsku i gospodarsku situaciju. To je oporavak i ovdje se prati oporavak, međutim to je nedovoljno za zadržati ovu razinu zdravstvene zaštite', poručuje Kujundžić

30.11.2016.
16:51
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Zdravstveni proračun za iduću godinu povećan je za 170 milijuna kuna, od čega 10 milijuna kuna odlazi za izgradnju nove bolnice u Rijeci, no ukupna količina sredstava za zdravstvo nije dostatna za zadržavanje postojeće razine zdravstvene zaštite, pa će se morati tražiti dugoročna rješenja i provesti racionalizacija unutar sustava, izjavio je u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Zadovoljan sam s obzirom na financijsku i gospodarsku situaciju. To je oporavak i ovdje se prati oporavak, međutim to je nedovoljno za zadržati ovu razinu zdravstvene zaštite. To je problem s kojim se, to sam više puta rekao, moraju suočiti i Vlada i ministarstvo i hrvatski narod", izjavio je Kujundžić prigodom proslave 89. obljetnice Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i za subotu najavljeni prosvjed mladih liječnika specijalizanata, specijalista i stažista pod nazivom "Zadržimo liječnike u Hrvatskoj" pred Ministarstvom zdravstva rekavši kako oni imaju pravo na prosvjed.

"Mladi liječnici imaju pravo prosvjedovati  i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem da će, kada razmijenimo argumente, razumjeti da je novi Pravilnik o specijalizacijama, koji je pripremljen i na konzultacijama, najprimjereniji za ovaj trenutak, imajući u vidu interese pacijenata, mladih liječnika te bolnica i županija koje su zadužene za skrb o pacijentima", kazao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se djelatnicima Škole narodnog zdravlja "Andrija štampar", ministar zdravstva poručio je kako je ona "biser" hrvatskog školstva i medicine te čestitao sadašnjim i bivšim djelatnicima 89. obljetnicu Škole, koja je dio zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

V. d. ravnateljica Mirjana Kujundžić Tiljak podsjetila je kako je škola osnovana davne 1926. godine kao Higijenski zavod i Škola narodnog zdravlja, a danas broji pet katedri na kojima se obrazuju studenti medicine i provodi specijalističko usavršavanje liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je cilj škole u idućem razdoblju vratiti školi visoku razinu kvalitete i prepoznatljivosti, kao i značajnu ulogu u globalnoj brizi za zdravlje, aktivnije uključivanje u EU projekte, te suradnja s međunarodnim organizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo