Gost Direkta / Kujundžić za RTL o kućama: 'Sve je čisto! Spreman sam stati pred institucije, narod i pred Boga!'

Poziva da se provjere svi pa i oni koji sada pišu o njemu

23.1.2020.
22:45
VOYO logo


Kao što smo jednom u Direktu i predložili premijeru Plenkoviću, HDZ-u možda stvarno ne bi škodilo da izdaju priručnik o tome Kako ispuniti imovinsku karticu "for dummies". Jer, nakon Lovre Kuščevića, Tomislava Tolušića, Gorana Marića, Andrije Mikulića, sad je u problemima i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Prvo je portal Telegram doznao da je ministar Kujundžić nedavno kupio kuću za milijun i pol kuna iako nije jasno otkud mu novac. Kaže da je posudio 300.000 kuna od prijatelja, ali je problem što taj novac u imovinskoj kartici - nije prijavio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je problem što je Kujundžić prijavio da kuća na Markuševcu u kojoj živi vrijedi 900.000 kuna. Vještaci su kuću procijenili na dva milijuna kuna. Danas je pak otkriveno da su tu kuću Kujundžići kupili "sami od sebe", odnosno od tvrtke Zidni vrt u vlasništvu ministrove supruge, a prije likvidacije. 

Stanje sa svojim nekretninama Kujundžić je objasnio u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavio sam novu imovinsku karticu, u njoj je sve što i ranije. Ništa se nije promijenilo, iste kuće na istome mjestu, iste veličine. A formalni propust jer sam sâm ispunjavao karticu i potkrale su mi se dvije-tri pogreške i za to se ispričavam. U sadržajnom smislu je sve isto", rekao je Kujundžić.

Sada je naveo od koga je posudio 300.000 kuna za nedavnu kupnju nove kuće, a otkrio je i kada dug misli vratiti: "Prije je bilo navedeno da je riječ o posudbi od prijatelja, a sada sam naveo i ime prijatelja. Riječ o starom prijatelju još iz studentskih dana, a dogovorili smo se da ću dug vratiti čim se proda kuća na Markuševcu ili apartman u Novalji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

A upravo je kuća u Markuševcu, odnosno njezina procjena, izazvala buru u javnosti. Kujundžić je kuću kupio od ženine bivše tvrtke za 100.000 eura, a PBZ ju je procijenio na nešto više od dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procjena kuće je relativna kategorija i ona je 2010. vrijedila manje od 100.000 eura tada se ništa nije moglo prodati. Ženina firma je uredno poslovala, sve smo obveze poplaćali, a tvrtka je zatvorena 2014. ne ostajući nikome dužna. U međuvremenu su rasle cijene. I oni koji sada mašu... Tko dovede kupca za 300.000, ja ću mu dati 50.000 eura nagrade!", kazao je ministar i dodao da on procjenu nije ni vidio jer je kredit  dizala žena.

Poziva da se provjere svi pa i oni koji sada pišu o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuća nije prodana ispod cijene i porez je uredno plaćen, sve je moralno i etički čisto, i zato pozivam da se provjeri sve. I mene, i druge, koliko tko zarađuje i što ima. Moja žena i ja od 2010. smo zajedno zaradili oko pet milijuna kuna i otprilike isto toliko dali državi putem poreza i drugih obveza. Sve je uredno s naše strane. Pozivam i druge da se provjeri, pa i vlasnika Telegrama, kome je ostao dužan i onda ćemo biti uređena država."

Kujundžić tvrdi da je kuća u onom trenutku objektivno vrijedila i manje. "Nikome ju tada nisi mogao prodati. Sad su mi rekli da u karticu stavim 200.000 eura, a ako dođe ponuda za 180.000, da budem sretan i prodam. Sve je u skladu s propisima i zakonima i sasvim sam spreman stati pred bilo koje tijelo, narod i pred Boga", kazao je Kujundžić. Dodao je da mu je premijer u razgovoru rekao neka i drugima sve objasni kao što je i njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo